Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: 300D za 3200 zł.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafalski
    Cytat Zamieszczone przez Tytus
    zależy, czy znam sprzedawcę tak kupiłem telewizor w MM i aparat też tak bym kupił, bo w MM stoją one zamknięte w gablotach z założonym obiektywem i nikt ich nie maca, do macania są kompakty
    A ja, proszę kolegi, macam lustrzanki w MM i to intensywnie. Ostatnio trzymałem swe łapska na wręczonym przez panią z obsługi 10D, która z profesjonalną usłużnością chciała mi dokręcić do niego obiektyw. Sięgnęła po leżący obok 300D i zaczęła zdejmować kitowca.. Udało mi się ją powstrzymać

Jak pisałem ostatnio na prfc, polskie sklepy to zazwyczaj wypożyczalnie sprzętu dla obsługi i znajomków. Kupując lustrzankę nie wiesz, ile wesel zrobił nią sympatyczny sprzedawca w wolne łikędy

R
    ale jest też tak, że się "wystawowca" chowa pod ladę i czeka na wyprzedaż
    w ten sposób zaopatrują sie w buty z przeceny moje koleżanki :wink:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zależy, czy znam sprzedawcę tak kupiłem telewizor w MM i aparat też tak bym kupił, bo w MM stoją one zamknięte w gablotach z założonym obiektywem i nikt ich nie maca, do macania są kompakty
    To jest to co ty widzisz - ze zamkniete w gablotach i nikt nie maca. A pytales sie choc raz czy wolno pomacac? Przeciez po to sa na wystawie te wystawowe by klient mogl sprawdzic czy mu taki pasuje.
    Poza tym - czy sprawdzales co sie z nimi dzieje po godzinach pracy sklepu?

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

są "powystawowe" i "powystawowe"

wszystko zależy od tego, gdzie i jak był wystawiany
    Tak, ale nigdy nic nie wiadomo. Poza tym zawsze jest styrany i chociazby zywotnosc akumulatorka przeszla ciezki test.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    są "powystawowe" i "powystawowe"

wszystko zależy od tego, gdzie i jak był wystawiany
    Tak, ale nigdy nic nie wiadomo. Poza tym zawsze jest styrany i chociazby zywotnosc akumulatorka przeszla ciezki test.
    akumulatorek nowy Canona na giełdzie kosztuje 90 zł więc tym zbytnio bym się nie przejmował, i jak pisałem, gablotowiec wcale nie musi być styrany, rzecz gustu, wyboru i preferencji

[ Dodano: 23 Wrzesień 2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To jest to co ty widzisz - ze zamkniete w gablotach i nikt nie maca. A pytales sie choc raz czy wolno pomacac? Przeciez po to sa na wystawie te wystawowe by klient mogl sprawdzic czy mu taki pasuje.
    Poza tym - czy sprawdzales co sie z nimi dzieje po godzinach pracy sklepu?
    Vitez, ja mam przyjaciela w MM, z którym na dziwki nieraz chodziłem i jeżeli on mówi, że jest tak a nie inaczej, to tak jest, kwestia zaufania do człowieka, którego się zna 17 lat. Poza tym są sposoby robienia z nowiuśkich modeli gablotowców, co jest powszechną praktyką w wielu sklepach, niezależnie od branży.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez, ja mam przyjaciela w MM, z którym na dziwki nieraz chodziłem i jeżeli on mówi, że jest tak a nie inaczej, to tak jest, kwestia zaufania do człowieka, którego się zna 17 lat. Poza tym są sposoby robienia z nowiuśkich modeli gablotowców, co jest powszechną praktyką w wielu sklepach, niezależnie od branży.
    Ty piszesz o pojedynczej osobie, pracujacej w pojedynczym sklepie i plotkujacym o tym sklepie. Ja pisze ogolnie o jakosci sprzetow powystawowych, na podstawie opinii osob ktore taki sprzet chcialy kupic, lub nie daj Boze - kupily.
    Wybacz, ale opinia twojego najlepszego qmpla jest dla ciebie wazna, ale zbyt zlokalizowana i ograniczona do jednego sklepu. Ewentualny chetny na kupno sprzetu powystawowego raczej nie powinien wnikac w stopien twojej zazylosci z _jednym_ pracownikiem MM, a poslucha opinii calej grupy (wyszukac linki w archiwum pl.rec.foto czy foto.cyfrowa albo na forum dpreview - zaden problem).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ty piszesz o pojedynczej osobie, pracujacej w pojedynczym sklepie i plotkujacym o tym sklepie. Ja pisze ogolnie o jakosci sprzetow powystawowych, na podstawie opinii osob ktore taki sprzet chcialy kupic, lub nie daj Boze - kupily.
    Wybacz, ale opinia twojego najlepszego qmpla jest dla ciebie wazna, ale zbyt zlokalizowana i ograniczona do jednego sklepu. Ewentualny chetny na kupno sprzetu powystawowego raczej nie powinien wnikac w stopien twojej zazylosci z _jednym_ pracownikiem MM, a poslucha opinii calej grupy (wyszukac linki w archiwum pl.rec.foto czy foto.cyfrowa albo na forum dpreview - zaden problem).
    jak pisałem, z niepewnego źródła powystawowego aparatu bym nie kupił, ale mam, i być może inni też, "pewne" źródło, poza tym opisywałem właśnie swoją indywidualną przypadłość i nic więcej

choć linka do aukcji, przyznaję, podałem na Berdyczów

Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

obecnie szukam dobrego i niedrogiego żródła bo chcę kupić 300D .... ale po przeczytaniu tego co piszecie kupię sobie Młodego Technika i sam złożę aparat! dopiero wtedy uzyskam pewność że nie obskoczył żadnego wesela ani tym bardziej żadnej nocy poślubnej ........... pozdr

a tak serio to forum to wprost bezcenna skarbnica wiedzy
    20D, trochę różnego szkła, 420EX, jakaś lowepro do noszenia i jakiś statyw, plus inne śmiecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prezesooo
    obecnie szukam dobrego i niedrogiego żródła bo chcę kupić 300D .... ale po przeczytaniu tego co piszecie kupię sobie Młodego Technika i sam złożę aparat! dopiero wtedy uzyskam pewność że nie obskoczył żadnego wesela ani tym bardziej żadnej nocy poślubnej ........... pozdr

a tak serio to forum to wprost bezcenna skarbnica wiedzy
    jak z większości forów, i tu da się źdźbło wiedzy wyłowić...

Zablokowany
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Witam pierwszy moj post na forum

Co do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450 ... te ceny coraz bardziej mi sie podobaja (no chyba ze ktos ma taniej to chetnie porozwawiam)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MichalP
    Co do ceny to w poniedzialek biore kitowego 300d z faktura za 3450
    A na jaka walute bedzie wystawiona ta faktura?

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów