Strona 46 z 67 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Zdjęcia robiłem z ręki w paskudną pogode Zabawe z autofocusem miałem wczesniej i jestem zadowolony
    Nie robiłem nigdy żadnych testów takie próby dla pokazania kolegom z forum.
    Tu pokazywałem iso i wydaje mi się że jest ok .
    RAWY
    Zippyshare.com

Nie wiem po czym kolega wyżej wywnioskował że AF nie działa. Ale nie ważne !
    Lepiej porównać tą puszke do jakiejś FF bo cały ten tasiemiec taki jest tylko czy to ma sens?
    Decydując sie na APSC chyba każdy jest świadom swego wyboru.
    Jeśli chodzi natomiast o opinie z internetu i czytanie różnego rodzaju komentarzy to chyba większość z nas nie kupiłaby żadnej puszki
    Jedno muszę przyznać szybko znaleziony wątek z fotoprzyrody.
    Ostatnio edytowane przez marianzzz1 ; 16-11-2014 o 22:35

Cytat Zamieszczone przez marianzzz1 Zobacz posta
    Zdjęcia robiłem z ręki w paskudną pogode Zabawe z autofocusem miałem wczesniej i jestem zadowolony
    Nie robiłem nigdy żadnych testów takie próby dla pokazania kolegom z forum.
    Tu pokazywałem iso i wydaje mi się że jest ok .
    RAWY
    Zippyshare.com

Nie wiem po czym kolega wyżej wywnioskował że AF nie działa. Ale nie ważne !
    Lepiej porównać tą puszke do jakiejś FF bo cały ten tasiemiec taki jest tylko czy to ma sens?
    Decydując sie na APSC chyba każdy jest świadom swego wyboru.
    Jeśli chodzi natomiast o opinie z internetu i czytanie różnego rodzaju komentarzy to chyba większość z nas nie kupiłaby żadnej puszki
    Jedno muszę przyznać szybko znaleziony wątek z fotoprzyrody.
    Dzięki za link. Rawy już się ściągają. Za 3min wszystko będzie jasne. O i wygrałem nowego iPhona 6 (czy ktoś w to jeszcze wierzy) .

--- Kolejny post ---

Na 3200 jest dobrze - sierść i deszcz jest OK, ale na 4000 już mało tych szczegółów. Bo deszczu już nieweile widać i sierść też pozostawia wiele do życzenia.
    Jakim obiektywem to robiłeś?
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

ef 400 5.6L ja uważam że zdecydowanie lepiej niż w moim poprzedniku 50D ,o wartości końcowej narazie nie chce pisać na 50 D nie przekraczałem 400 iso

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

na pewno lepiej, bo nawet w deszczu do iso 3200 jest przyzwoicie dopiero na 4k trochę gorzej jak coś pstrykniesz w dobrych warunkach atmosferycznych to podeślij znowu
    SONY

Cytat Zamieszczone przez marianzzz1 Zobacz posta
    ef 400 5.6L ja uważam że zdecydowanie lepiej niż w moim poprzedniku 50D ,o wartości końcowej narazie nie chce pisać na 50 D nie przekraczałem 400 iso
    Lepiej jest, bo 50D ma pewnie szumozę podobną do 7D, gdzie na 3200 trzeba się "pogimnastykowaś" z szumem żeby zdjęcie było na pograniczu normy. Tu 3200 jest spoko. Ale chyba jednak 6D daje lepszy obrazek, a cena jest podobna.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    na pewno lepiej, bo nawet w deszczu do iso 3200 jest przyzwoicie dopiero na 4k trochę gorzej jak coś pstrykniesz w dobrych warunkach atmosferycznych to podeślij znowu
    W dobrych warunkach się nie liczy . Będziesz wtedy zadowolony i z 70D.
    www.cobalt.fr.pl

Znów porównanie do FF -nie dla każdego FF to priorytet APSC też ma zalety .
    Ale ja już kończe bo jakoś mnie nie bawi takie gadanie.
    Życzę wszystkim udanych zakupów i wspaniałego światła.

No to trzeba porównać obrazek 70D z 7DII.
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    No to trzeba porównać obrazek 70D z 7DII.
    Różnica jest na korzyść 7d2, ale trzeba trochę się napatrzeć. W praktyce pomijalna.
    Za to 7d2 daje wyraźnie lepsze video. Tylko w tym przypadku można powiedzieć, że matryca jest "inna". Ma wsparcie sprzętowe do skalowania przez pixel binning.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 16-11-2014 o 23:40

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

no dobra, ściągnłęm raw'y. I tak:
    - podtrzymuję, że masz poważny problem z AF lub nieskalibrowane AF z body, bo wszystkie fotki są nieostre. Gdyby mi wychodziły takie rawy nawet przy statycznych zdjęciach to bym płakał (ale nie mam pewności, czy nie użyłeś za długiego czasu i dlatego są nieostre, bo 1/400 przy tym obiektywie to z mojej praktyki zdecydowanie za długi czas - sugeruję robić na 1/1000 lub 1/2000, aby mieć pewność, że foty są ostre)
    - kompletnie nie da się na tych raw'ach ocenić szumów, bo są nieostre - mogę zgadywać, że przy 3200 zaczyna być je widać, ale....to takie zgadywanie
    - mój DPP pokazuje, że są powłączane jakieś odszumiacze (Reduce Luminance Noise 6.0, Reduce chrominance Noise 5.0) - nie wiem co to oznacza, bo się wcześniej w raw'ach nie spotkałem - może ktoś wie o co chodzi? czy 7DII odszumia jakoś rawy? Jeżeli tak, to porównanie nie będzie skuteczne, bo to by nie były wtedy zrzuty pikseli z matrycy, a jakiś obrobiony raw

Poza tym dzięki za podzielenie się swoimi testami - w końcu w tym wątku przestanie być mowa o suchych faktach, a zaczniemy rozmawiać o praktycznych obrazkach
    Pozdrawiam,
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Jakoś o ostrość się nie martwie Czasy na poprzednich fotach rzeczywiście jak na to szkło spore do tego moja łapa. Taki to był test
    Niżej ze statywu
    1 Dodatkowo extender 1.4
    2

Strona 46 z 67 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów