Przyślij na priva CB linka do RAW-ów na czymś np. dropboxie.
Przyślij na priva CB linka do RAW-ów na czymś np. dropboxie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
jest juz ''test'' na DxO, wyniki ocencie sami...
Canon EOS 7D Mk II review: Low ISO performance lags behind rivals - DxOMark
Heh : z tego wynika ,ze nie jest warty 6500 pln na dziś .
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
i jeszcze 1 test, juz troche konkretniejszy niz ten 1
Review – Canon EOS 7D Mark II ÂŤ Canon Rumors
nie mam porownania miedzy akurat X-T1 a 7D czy 7D mkII ale mam podobne wrazenia z obrabiania RAW-ow z X-E1. matryce transowe pieknie trzymaja szumy do naprawde bardzo wysokich szumow (ISO 3200 wyglada slicznie) i pod tym wzgledem nie odstaja znacznie od mojego 6D. ale tam gdzie wszystko zaczyna sie bardzo mocno rozjezdzac jest rozpietosc tonalna i separacja barw. RAW-y z 6D sa jak z gumy kiedy przychodzi do korekt kontrastow i barw. te z X-E1 bardzo szybko traca plynnosc gradacji tonalnych i ogolnie "fajne" kolory.
technicznie sprowadza sie to, jak sadze, do porzadnego odszumiania ktore Fuji robi sprytnie przez redukcje szumu chromatycznego. cos jak Nikon robil za czasow D80, chociaz X-E1 zdecydowanie az tak badziewnego mydla nie robi...