Strona 18 z 67 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    "This is straight from the camera JPEG. For journalists who need to send pictures immediately, and do not have time to process RAW files, 7D Mark II look like a decent substitute for 1D Mark IV. :"

Lepiej się nie napalać, tylko poczekać na soft do odrawiania od Adobe.
    Ale na co się mam napalać?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Porównując rawy 7D2 vs D3300 w RawTherapee (wyłączone odszumiania i inne ulepszacze). ISO 25600, odnoszę wrażenie przewagi D3300.
    Od 6D bardzo wyraźnie odstaje, pod kątem wysokiego ISO nawet nie zastanawiałbym się nad 7D2.

Wygląda na to, że ta super jakość to w jpg

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Od 6D bardzo wyraźnie odstaje, pod kątem wysokiego ISO nawet nie zastanawiałbym się nad 7D2.
    To cenna obserwacja
    Kto by się spodziewał.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Porównując rawy 7D2 vs D3300 w RawTherapee (wyłączone odszumiania i inne ulepszacze). ISO 25600
    A nie lepiej porównywać na ISO 125 600 ? .Albo interpolować do 1256000 ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Wszystko jest w najlepszym porządku. Spot jest najmniejszy fizycznie. Pole spota w 1Dx to 21,6mm2 (2,5% kadru FF), w 6D 30,24mm2 (3,5% kadru FF) a w 7DII tylko 6,04mm2 (1.8% powierzchni z cropa). 5DIII ma spot 1,5% kadru FF dający pole 12,96mm2.
    W przeliczeniu i zaokrągleniu wychodzi jak w poście.
    Aha, więc porównałeś absolutny rozmiar spota w klatce....
    Jeżeli takich rekordów trzeba szukać, to nie jest dobrze. Niestety tutaj 7d2 i tak nie bije żadnego rekordu - w byle kompakcie spot jest mniejszy niż te 6 mm2. Np. W C s100 to jest 15% matrycy....
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    To cenna obserwacja
    Kto by się spodziewał.
    W folderach reklamowych pisali o dobrej jakości na wysokich ISO. W praktyce tego nie widzę.

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    A nie lepiej porównywać na ISO 125 600 ? .Albo interpolować do 1256000 ?
    Co masz na myśli?

Niech ktoś mi zrobi D3300 na bagnet EF/EF-S, obiecuję wyniosę się z tego forum i przestanę marudzić
    Ostatnio edytowane przez Fotopstryczek ; 19-09-2014 o 20:41

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Aha, więc porównałeś absolutny rozmiar spota w klatce....
    Jeżeli takich rekordów trzeba szukać, to nie jest dobrze. Niestety tutaj 7d2 i tak nie bije żadnego rekordu - w byle kompakcie spot jest mniejszy niż te 6 mm2. Np. W C s100 to jest 15% matrycy....
    Czepiasz się. Nic nie pisałem o żadnych rekordach. Stwierdziłem po prostu fakt. I tyle. Dużo używam spota i zmniejszenie jego pola po prostu mi się podoba

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Niech ktoś mi zrobi D3300 na bagnet EF/EF-S, obiecuję wyniosę się z tego forum i przestanę marudzić
    To się da załatwić bez konieczności projektowania nowego body .
    BTW: w folderach pisali prawdę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To się da załatwić bez konieczności projektowania nowego body
    Jak zadziała jeszcze AF w LV, jestem gotów zapłacić kilka stówek za przeróbkę

Cytat Zamieszczone przez Kapuhy Zobacz posta
    Czyli nie mamy postępu jeśli chodzi o szumy na niskich ISO, ale przynajmniej nie ma bandingu.
    Gdyby szum na niskich ISO był mniejszy, to DR byłaby większa, bo to jest to samo. Matryce Sony usuwaja szum przy bardzo małym naświetleniu hardwarowo, czego matryce Canona ciagle nie robia i stad właśnie dodatkowe EV rozpiętości tonalnej na niskich ISO. Natomiast na wysokich ISO ten gatunek szumu nie ma już znaczenia (bo ginie w innym szumie) i tam Canon jest już tak samo dobry jeśli nie lepszy.

Strona 18 z 67 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów