"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Porównując rawy 7D2 vs D3300 w RawTherapee (wyłączone odszumiania i inne ulepszacze). ISO 25600, odnoszę wrażenie przewagi D3300.
Od 6D bardzo wyraźnie odstaje, pod kątem wysokiego ISO nawet nie zastanawiałbym się nad 7D2.
Wygląda na to, że ta super jakość to w jpg![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Ostatnio edytowane przez Fotopstryczek ; 19-09-2014 o 20:41
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Gdyby szum na niskich ISO był mniejszy, to DR byłaby większa, bo to jest to samo. Matryce Sony usuwaja szum przy bardzo małym naświetleniu hardwarowo, czego matryce Canona ciagle nie robia i stad właśnie dodatkowe EV rozpiętości tonalnej na niskich ISO. Natomiast na wysokich ISO ten gatunek szumu nie ma już znaczenia (bo ginie w innym szumie) i tam Canon jest już tak samo dobry jeśli nie lepszy.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.