Strona 13 z 67 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta

A co do przywołanego przykładu 40d vs 50d to wg mnie dobre porównanie w kontekście siódemek. Tam zmiany były konkretne w wielu aspektach, ''innowacyjne'' względem starszej wersji - a tu? dla mnie póki nie wiem czy AF jest super wypasiony i matryca wyraźnie lepsza od mk1 to tych ''innowacyjności'' w sumie nie ma.

Dla mnie jakość zdjęć jest bardzo ważna, jeśli miedzy mk1 a mk2 nie będzie wyraźnej różnicy to po co w ogóle interesować się mk2? Dla gps? Dla mnie to dreptanie w miejscu i bezmyślne wydawanie kasy na nowy gadżet.
    Nie wierze, ze nie widzisz roznic innowacyjnych w mk2?
    Modul AF byl 19 pkt - teraz jest 65 pkt
    Procek byl 2X DIGIC 4 - teraz jest 2X DIGIT 6
    I wez pod uwage niewielki przyrost Mpix z 18 na 20, i teraz procki beda zdecydowanie szybciej i predzej przerabiac prawie taka sama mase danych.

Juz same te innowacje wskazuja na lepiej, szybciej i dokladniej.

Co do matrycy, niech ISO 800 bedzie jak dupcia niemowlaka i bedzie git

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Przyglądnij się zatem obrazkowi:

http://canon-premium.webcdn.stream.n...wnloads/11.jpg

i powiedz - czy ta woda nie wydaje ci się jakaś taka mdła?
    No coś w tym jest
    Ja patrzyłem głównie na portrety:
    http://canon-premium.webcdn.stream.n...wnloads/04.jpg
    http://canon-premium.webcdn.stream.n...wnloads/05.jpg
    i samolot
    http://canon-premium.webcdn.stream.n...wnloads/12.jpg,
    tam wrażenia były pozytywne.
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Zamiast gps dużo lepszą opcją byłoby wifi, AF na razie nie wiadomo jak będzie sobie radził, w sumie to samo z matrycą, dostępne sample na wyższych ISO są słabe. Filmy czy karty to marginalne tematy (no głównie karty... :P ).
    No ale co, bo Ty tak twierdzisz? Jednak weź pod uwagę że są też inne oczekiwania i potrzeby.

A co do przywołanego przykładu 40d vs 50d to wg mnie dobre porównanie w kontekście siódemek. Tam zmiany były konkretne w wielu aspektach, ''innowacyjne'' względem starszej wersji - a tu?
    Tijaa... szczególnie AF w 50D był niezwykle "innowacyjny" w stosunku do poprzednika, normalnie rewolucja .

BTW: jeśli chodzi o parametry AF to ta puszka jest poza konkurencją z jakimkolwiek innym dslr. Nawet jedynka tu wysiada.

Póki co to odnoszę wrażenie że spora część osób które udzielają się w tym wątku zachowuje się zupełnie jak człowiek, który zgłasza się na rozmowę o pracę w celu wyjaśnienia dlaczego tej pracy nie podejmie .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2014 o 18:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ale co, bo Ty tak twierdzisz? Jednak weź pod uwagę że są też inne oczekiwania i potrzeby.
    eee no tak, ja tak właśnie twierdze co kilka razy podkreśliłem...

Pewnie juz niedługo będą pojawiały się rawy, pierwsze ''rączki-na'' :P itd, pożyjemy zobaczymy, na mnie po prostu ta premiera nie zrobiła wrażenia, może za wiele oczekiwałem i przez to trochę się zawiodłem.

Miasto
    Pod Tatrami

eee no tak, ja tak właśnie twierdze co kilka razy podkreśliłem...

Pewnie juz niedługo będą pojawiały się rawy, pierwsze ''rączki-na'' :P itd, pożyjemy zobaczymy, na mnie po prostu ta premiera nie zrobiła wrażenia, może za wiele oczekiwałem i przez to trochę się zawiodłem.
    Jakoś sobie nie przypominam żeby jakakolwiek premiera spotkała się na tym forum z czymkolwiek innym jak zawodzeniem i jękami jaki to Canon jest zły i wredny i jak to wszyscy są zawiedzeni. To jest nawiasem mówiąc trochę szerszy temat i zapewne przyczyna dla której większość z moich znajomych canonierów nie chce nawet słyszeć o tym żeby zaglądać na to forum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jakoś sobie nie przypominam żeby jakakolwiek premiera spotkała się na tym forum z czymkolwiek innym jak zawodzeniem i jękami jaki to Canon jest zły i wredny i jak to wszyscy są zawiedzeni. To jest nawiasem mówiąc trochę szerszy temat i zapewne przyczyna dla której większość z moich znajomych canonierów nie chce nawet słyszeć o tym żeby zaglądać na to forum.
    Zgodze sie z Tobą.Malkontenctwo ,narzekania i żądania nie poparte uzasadnionymi pretensjami dominuja fara,nie tylko te.
    Ktoś, gdzieś ogladnie słabe sample ( czy to z body czy z obiektywu)na słabym monitorze i od razu staje się expertem mocno narzucajacym swoją opinię.
    A najgorsze ,ze tego sprzetu nie użytkowali.Ja napisałem kilka opinii o obiektywach i body,ale wszystkie miałem,użytkowałem .
    Po macance w sklepie ,to zadna opinia.A co do wymagań :
    wszyscy je mają ,tylko niktórzy nie chca płacic za ich spełnienie .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

A ja wrecz przeciwnie. Na mnie ta puszka zrobila wrazenie, i to duze. Pierwszymi samplami nawet nie zamierzam sie sugerowac bo to bez sensu. Brak wifi. W tym modelu jestem sklonny zrozumiec. Poczekam.az bedzie oficjalnie w sprzedazy by go sobie obejrzec. To narzekanie przypomina troche spory systemowe nikon canon. Canon beznadziejna matryca, sonowskie zjadaja go na starcie. Tylko niektorzy tego nie wiedza i robia tymi slabymi sprzetami niesamowite zdjecia.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Na mnie ta puszka zrobila wrazenie, i to duze
    Na mnie też.7Dii nie było ,wtedy gdy kupowałen 5D3 ,
    to po pozytywnych doświaczeniach z K-5 APS-C ,bez wahania kupiłbym te body C.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Mnie aż zazdrość w dołku ścisnęła po paru (?) latach czekania na D400, jak zobaczyłem specyfikację 7dmk2, a tutaj (prawie) samo zrzędzenie...
    Zupełnie jak u nas po premierze D750
    Ostatnio edytowane przez grissley ; 17-09-2014 o 21:06

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta
    Mnie aż zazdrość w dołku ścisnęła po paru (?) latach czekania na D400, jak zobaczyłem specyfikację 7dmk2, a tutaj (prawie) samo zrzędzenie...
    Zupełnie jak u nas po premierze D750
    W Waszym przypadku to jest tym dziwniejsze że to uzupełnienie oferty właśnie dla marudów którym ciągle coś nie pasowało albo w 600 albo w 800.......
    .... no ale wiadomo że nawet gdyby Nikon rozdawał puszki na rogu każdej ulicy to i tak pewnie robiliby to bez należytej czci .
    Kapitan Wagner

Strona 13 z 67 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów