Ciekawe jaką cenę rzucą w Polsce... W USA w przed premierze (odbiór w listopadzie) $1800, czyli +/- 5850zł... Myślę, ze mogą 6,5K zaśpiewać
Cenę nowego 7D mkII obstawiałem na 2 000$. Jest 1 800. Za 700$ oszczędności można się pomęczyć z 70D, który nie ma tak wypasionego AF i gałkologii, ale matryca pewnie jest identyczna. A to podstawa w aps-c.
Gdyby 6D miał 7kl/s, to odpowiedź jest prosta.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Sugerowana cena oraz specyfikacja Canon'a tutaj.
Świetny dla ludzi fotografujących profesjonalnie, niejednokrotnie w bardzo trudnych warunkach i używających głównie teleobiektywów. Do przyrody i sportu crop w takiej postaci ma sens. Jeśli chodzi o dslr Video sprawa wygląda podobnie i mam wrażenie, że canon znowu namiesza na tym polu podobnie jak po wejściu filmowania w 5dmkIIW ogóle odnoszę wrażenie, że firma najbardziej rozwija się w tą stronę - matryce Dual-Pixel, wiekszość nowych obiektywów z IS a niektóre nawet z silniczkiem STM. Jeśli ktoś foci głównie ludzi, reportaż, portret, fashion, krajobraz, reklamę itp. to moim zdaniem crop już dawno nie ma sensu. Stąd ogólne zdziwienie w necie, że wypuścili tak zaawansowany aparat z matrycą APS-C w 2014r.
Choć w nowych premierach canona niestety nie znajduję nic dla siebie na pewno nie mam odwagi krytykować. W przeszłości poczynania tej firmy mimo, że często wydawały się bezsensowne wyznaczały całkowicie nowe trendy na rynku.
Miłego dniamoja www
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Bardzo fajna puszka na którą wiele osób długo czekało. Widzę tu nadal sami piewcy FF ale zrozumcie, że są ludzie którzy potrzebują takiego af i szybkostrzelności nawet kosztem jakości obrazka. W końcu to 60% ogniskowej gratis w stosunku do FF i to w takiej fotografii przytody czy sportu jest bardzo ważne. Stosowanie TC na FF to rozwiązanie gorsze niż właśnie konkretny crop.
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...