Strona 3 z 67 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Gdybym tylko uzywal cropa. Swietna puszka. Ciekawi mnie teraz 5dmk4 pytanie kiedy, bo plotek nawet jak na lekarstwo.

Dopiero zaczyna

Potwór z Loch Ness i 7D mark II sorry ale nie mogłem się powstrzymać

https://www.youtube.com/watch?v=OAJBbrGs6JY#t=192

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Gdybym tylko uzywal cropa. Swietna puszka. Ciekawi mnie teraz 5dmk4 pytanie kiedy, bo plotek nawet jak na lekarstwo.
    Prawdopodobnie 5d III pozostanie na rynku dłużej niż mogłoby się to wydawać. Żeby nie było off-topu: nie tak długo jak 7d I...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Canon i Apple to diametralnie różne firmy pod każdym względem. Jeśli miałbym konserwatyzm i cwaniactwo Canona porównać z jakąś inną firmą, to wybrałbym Toyotę. Tyle, że Ci ostatni mają napęd hybrydowy i za moment (2015) ogniwa paliwowe. A gdzie jest innowacyjność Canona w ciągu ostatnich np. 5 lat? Dual Pixel?
    Zapomniałeś o Wifi czy odchylanym ekranie. Na razie dodali ino GPS, przecież coś musieli zostawić na mk3...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Mnie bardziej interesuje ile toto będzie kosztowało u nas? To że ma clean HDMI to już wiem, teraz czy przerywa nagrywanie po 30 minutach bez karty? Jak wygląda skalowanie w video? W sumie zastanawiam się czy sobie nie zrobić prezentu?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    teraz czy przerywa nagrywanie po 30 minutach bez karty?
    "Ograniczenie długości pliku wideo w aparatach nie jest związane z przegrzewaniem się czegokolwiek, ale z ITA (Information Technology Agreement), czyli porozumienie w sprawie technologii informatycznych. To „Oni” nałożyli takie ograniczenie i nie za bardzo chcą z tego rezygnować.
    Dokładniej rzecz ujmując ITA ustala, że jeśli dane urządzenie elektroniczne jest w stanie zapisać materiał dłuższy niż 29 minut i 59 sekund to automatycznie staje się kamerą, a nie aparatem fotograficznym. Co za tym idzie taki sprzęt musi być droższy gdyż na kamery obowiązuje inna – wyższa stawka celna na produkty trafiające do Unii Europejskiej, czyli również Polski. W związku z tym producenci aparatów fotograficznych, jeśli chcą się posługiwać nazwą aparat fotograficzny i tak naprawdę dostarczając nam go taniej muszą wprowadzać to ograniczenie"

Ograniczony czas nagrywania wideo w lustrzankach

Pełne uzależnienie
    Miasto

USA $1799, przewidywany termin rozpoczęcia wysyłki do klienta został ustalony na 17 listopada 2014.

No to u nas tak z 7200 PLN jak nic. Jak znam życie to niektórzy sprzedawcy pewno jeszcze tę cenę podbiją.

Bardzo dobra relacja prosto z targów Photokina:

Canon EOS 7D Mark II - specyfikacja i pierwsze wrażenia | Fotoblogia.pl
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 15-09-2014 o 18:37

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

czy ja dobrze widzę ???? cwanon w końcu umożliwił nagrywanie 50 klatek w full hd ???????
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    czy ja dobrze widzę ???? cwanon w końcu umożliwił nagrywanie 50 klatek w full hd ???????
    Ja bym się jeszcze tak nie cieszył, rozdzielczość może być interpolowana.
    Tak samo nie wiadomo czy w wideo piksele są uśredniane (patrz 5D3) czy pomijane linie (pozostałe tańsze puszki).

Do póki puszka nie trafi w odpowiednie ręce, nie dowiemy się wiele na jej temat.
    Z aktualnych sampli na optycznych wynika, że ma problemy z AF

Pełne uzależnienie

To było do przewidzenia, że w obliczu premiery cena będzie z kosmosu. Nadeszła chwila kiedy nowy crop jest droższy od nowego FF . Masakra
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 3 z 67 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów