Strona 44 z 67 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na pewno?

mam Fuji X-E1, mialem 600D. w porownaniu z tym co Fuji zrobilo w swoich matrycach Canon wyglada przecietnie.
    przy ISO 200 mozna mowic o remisie jakosciowym (ISO 100 jest na korzysc Canona, bo Fuji nie ma w ogole), ale powyzej tego jest przepasc.
    w szczegolnosci takie ISO 3200 w Fuji wyglada znakomicie (gorzej niz w FF 6D ale tylko nieznacznie) a na canonowskich 18 Mpix jest totalna
    bryndza.

a te 24Mpix, ktore Sony klepie dla siebie i dla Nikona sa nawet lepsze od Fuji.
    Na wysokich iso to 7DmkII jest według raw-ów z depreview gorszy od fuji ale wyblakłe czerwienie w tym ostatnim jakoś mnie nie przekonują. Natomiast w porównaniu do reszty wypada podobnie. Biorąc pod uwage że Canon mając fotodiod niemal dwa razy więcej niż konkurencja jest wynikiem uważam całkiem niezłym i jakoś paplanina o zacofaniu technologicznym (oczywiście to nie do Ciebie ) mnie zupełnie nie przekonuje. Po prostu idą inną drogą. Jak komuś to przeszkadza to co za problem. Nic tylko kupować Pentaxa czy Nikona skoro takie genialne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    niezaleznie od tego gdzie sie mieszka canon w stosunku do swoich mozliwosci jest za drogi na tle konkurencji.
    wiemy to przynajmniej od momentu niemal jednoczesnego ukazania sie 5mk3 i nd800. roznica w cenie byla ok 1000 euro , osiagi matrycy nieporownywalne - wszystko na niekorzysc
    no n800 na pewno dla wielu osób nie jest lepszy od 5dmkIII. Znam nikoniarzy, którzy zachłysnęli się i zmienili D700 na D800, po czym pstryknęli dwie sesje i zobaczyli jak gównianą plastykę daje D800 i wrócili do D700 tracąc na odsprzedaży D800. Dla mnie to jest wyznacznik słabości D800. A co do 5DIII to dokładnie jak pisze akustyk - to świetny aparat, który wypuluwa gotowe foty (w rękach umiejętnego fotografa
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Zmęczył mnie ten topic .
    Zainteresowany jestem dodaniem APS-C do FF z racji fotografowania tego ,co lubię :ruchu,akcji.
    Szukam w tym body tego co potrzebuje i znajduję.
    -Ptaki -fotografujemy w dzień
    -Samoloty-fotografujemy w dzień
    -Sport outdoor,fotografujemy w dzień
    Takim zastosowaniom jest chyba dedykowane to body,
    I mam zamiar kupić ,znając wszystkie wydumane i prawdziwe ograniczenia tego aparatu.
    Potencjalni NIEKUPCY eksponują wady ignorując zalety.
    Ich prawo ,nie muszą kupić,ale jakaś obiektywność w subiektywnej nawet ocenie powinna być .

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    no n800 na pewno dla wielu osób nie jest lepszy od 5dmkIII. Znam nikoniarzy, którzy zachłysnęli się i zmienili D700 na D800, po czym pstryknęli dwie sesje i zobaczyli jak gównianą plastykę daje D800 i wrócili do D700 tracąc na odsprzedaży D800. Dla mnie to jest wyznacznik słabości D800. A co do 5DIII to dokładnie jak pisze akustyk - to świetny aparat, który wypuluwa gotowe foty (w rękach umiejętnego fotografa
    Nikon D800 jest taki sobie, alu już D810 jest OK.
    Dlaczego nie kupiłem Nikona D800, a kupię D810 ‹ Piotr Bławicki fotoblog / photo blog
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta

to sa bajki.
    to samo moznaby powiedziec przechodzac z mk1 na mk2.
    w moim odczuciu d700 byl slaby daleko za C.

mam obydwa , ( d800, c5mk2) i poglad mam nie z teorii.
    nie chce wchodzic w porownanie co lepsze - to bylo walkowane na forach 2,5 roku temu gdy sie pokazaly.

aparat o szerszym zakresie tonalnym , wiekszej rozdzielczosci , na tym samym ogolnym posiomie o ile pamietam kosztowal w momencie premiery ok 2200 -2500 eu , mk3 3300 eu - jakby nie bylo ze stara matryca.
    kolory ? aparat widzi czarno-bialo . Jak wyliczysz , takie beda.
    Wypluwanie koloru przez puszke mnie nie interesuje , ja wole to robic sam.

nawiazuje nie tyle do roznic technicznych pomiedzy aparatami , gdyz sa to aparaty sobie majace odpowiadac , ile do roznicy w cenie.

o ile potwierdzi sie, ze d810 kosztuje rzeczywiscie ok 2200 eu to wypada zmienic.
    boje sie ze nowy mk4 bedzie powyzej 3500 eu , jesli dalej canon bedzie sie rozwijal cenowo w tym tempie.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    alu już D810 jest OK
    Nie ten aparat w tym watku,
    ale skoro juz jest
    810 vs 5DIII

Zakładka 7:wnioski
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 15-11-2014 o 22:34

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Ze zdjęć zamieszczonych w tym materiale wychodzi stara prawda. Efekt końcowy zależy od dołączonej przystawki do korpusu.
    Tej "inteligentnej przystawki" oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 15-11-2014 o 22:40

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Ze zdjęć zamieszczonych w tym materiale wychodzi stara prawda. Efekt końcowy zależy od dołączonej przystawki do korpusu.
    Tej "inteligentnej przystawki" oczywiście.
    i tak jest. to nie aparat robi zdjecie , tylko czlowiek.

Strona 44 z 67 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów