Gdybym tylko uzywal cropa. Swietna puszka. Ciekawi mnie teraz 5dmk4 pytanie kiedy, bo plotek nawet jak na lekarstwo.
Gdybym tylko uzywal cropa. Swietna puszka. Ciekawi mnie teraz 5dmk4 pytanie kiedy, bo plotek nawet jak na lekarstwo.
Potwór z Loch Ness i 7D mark II sorry ale nie mogłem się powstrzymać
https://www.youtube.com/watch?v=OAJBbrGs6JY#t=192
Mnie bardziej interesuje ile toto będzie kosztowało u nas? To że ma clean HDMI to już wiem, teraz czy przerywa nagrywanie po 30 minutach bez karty? Jak wygląda skalowanie w video? W sumie zastanawiam się czy sobie nie zrobić prezentu?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Ograniczenie długości pliku wideo w aparatach nie jest związane z przegrzewaniem się czegokolwiek, ale z ITA (Information Technology Agreement), czyli porozumienie w sprawie technologii informatycznych. To âOniâ nałożyli takie ograniczenie i nie za bardzo chcą z tego rezygnować.
Dokładniej rzecz ujmując ITA ustala, że jeśli dane urządzenie elektroniczne jest w stanie zapisać materiał dłuższy niż 29 minut i 59 sekund to automatycznie staje się kamerą, a nie aparatem fotograficznym. Co za tym idzie taki sprzęt musi być droższy gdyż na kamery obowiązuje inna â wyższa stawka celna na produkty trafiające do Unii Europejskiej, czyli również Polski. W związku z tym producenci aparatów fotograficznych, jeśli chcą się posługiwać nazwą aparat fotograficzny i tak naprawdę dostarczając nam go taniej muszą wprowadzać to ograniczenie"
Ograniczony czas nagrywania wideo w lustrzankach
USA $1799, przewidywany termin rozpoczęcia wysyłki do klienta został ustalony na 17 listopada 2014.
No to u nas tak z 7200 PLN jak nic. Jak znam życie to niektórzy sprzedawcy pewno jeszcze tę cenę podbiją.
Bardzo dobra relacja prosto z targów Photokina:
Canon EOS 7D Mark II - specyfikacja i pierwsze wrażenia | Fotoblogia.pl
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 15-09-2014 o 18:37
czy ja dobrze widzę ???? cwanon w końcu umożliwił nagrywanie 50 klatek w full hd ???????![]()
![]()
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Ja bym się jeszcze tak nie cieszył, rozdzielczość może być interpolowana.
Tak samo nie wiadomo czy w wideo piksele są uśredniane (patrz 5D3) czy pomijane linie (pozostałe tańsze puszki).
Do póki puszka nie trafi w odpowiednie ręce, nie dowiemy się wiele na jej temat.
Z aktualnych sampli na optycznych wynika, że ma problemy z AF![]()
To było do przewidzenia, że w obliczu premiery cena będzie z kosmosu. Nadeszła chwila kiedy nowy crop jest droższy od nowego FF . Masakra![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII