Dla mnie video moze nie istniec. Nigdy tego nie uzywalem.
Dla mnie video moze nie istniec. Nigdy tego nie uzywalem.
7mka byla i jest pancerna i teraz 7 mkII też chyba ma taka być, imo dlatego nie ma obrotowego ekraniku, który mimo wszystko jest mniej trwały niż normalny wbudowany.
@ Nieznany,
No widzisz, a ja w 60D mam i nie wyobrażam sobie focenia w pewnych warunkach (w tłumie, albo na sali tanecznej na weselu albo jakichś obiektów na ziemi - motyli, jaszczurek, grzybów i czego tam jeszcze) - bez tego. Dla jasności - odchylany ekran służy mi tylko do focenia w sytuacjach wyżej wymienionych, normalnie używam wizjera a filmu lustrzanką jeszcze nigdy nie kręciłem.
Ostatnio edytowane przez krakał ; 16-09-2014 o 18:30
EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 16-09-2014 o 19:40
pozostaje mieć nadzieję że nieruchomy ekran będzie także w następcy 5d3bezdotykowy
wracając do tematu - podobieństwo w ergonomii do 5d3 wydaje mi się sensowne
7D Mark II To odpowiednik 5D Mark III tylko że na APS-C. Dlatego w ergonomii powinien 7D Mark II być PRO.
Sprawa jest prosta..
Omijam tutaj niedzielnych miłośników przyrody którzy wybierają się do lasu w pantoflach.. A jak już coś ustrzelą pierwszej kolejności zdjęcie ląduje na sracebooka.
Jak siedzimy w czatowni to pół biedy. Za bardzo nie ma jak uszkodzić odchylanego ekranu.
Jeśli jednak pstrykamy zdjęcia z podchodu, czołgamy się etc. Ekran nam się uchyli czy zrobimy to sami i zapomnimy o tym.
Wyrośnie przed nami gałąź i ekran dostanie za swoje. Jeżeli wywrócimy się z rozłożonym ekranem też to nie będzie dla niego miłe.
Jednak uważam że większość osób będzie woleć jednolitą konstrukcje. Canon dobrze o tym wie i dlatego zastosował taki ekran.
Dobra sprawaJednak to dodatkowa ingerencja w sprzęt.
A to ma być proste i skuteczne.