Strona 8 z 67 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Przydał by się teraz taki 6II z lepiej działającym AF , podobną obudowa jak 7 II a nie jak 60d
    Trzeba będzie chyba troszkę poczekać .
    Za to cenę za 7 II wystrzelili jak z kosmosu

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez la tour Zobacz posta
    Przydał by się teraz taki 6II z lepiej działającym AF , podobną obudowa jak 7 II a nie jak 60d
    Trzeba będzie chyba troszkę poczekać .
    Za to cenę za 7 II wystrzelili jak z kosmosu
    Przecież jest !

Pełne uzależnienie

Przeciez jest taki. Nazywa sie 5mk3.

Bywalec

Czekałem na to body, ale mam mieszane uczucia, bo liczyłem na wyraźną poprawę w obrazowaniu. W kwestii matrycy prawdopodobnie niewiele się zmieniło, cena też jest ostro wywalona i imho za duża o 1k jak na cropa, pomimo na pewno bardzo dobrego af-u i magnezu w obudowie. Coraz bardziej skłaniam się w kierunku 6D jako puszki do wszystkiego, a kolejny sezon lotniczy będzie można oblecieć jakąś używką 50D za niewielką kasę.
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nic się nie wydarzyło, ale kiedyś wydarzyć się musi. Bo również FF jest w tej chwili ślepą uliczką technologii Canona o czym świadczy brak korpusu z matrycą o dużej rozdzielczości...
    Najpewniej co się wydarzy to ban za trollowanie które tu uprawiasz.
    Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    No ale chodziłoby o to zapewne żeby jeszcze kosztował tyle co 6D .
    Tak to nawet u konkurencji nie ma.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez winiarro Zobacz posta
    Czekałem na to body, ale mam mieszane uczucia, bo liczyłem na wyraźną poprawę w obrazowaniu. W kwestii matrycy prawdopodobnie niewiele się zmieniło, cena też jest ostro wywalona i imho za duża o 1k jak na cropa, pomimo na pewno bardzo dobrego af-u i magnezu w obudowie. Coraz bardziej skłaniam się w kierunku 6D jako puszki do wszystkiego, a kolejny sezon lotniczy będzie można oblecieć jakąś używką 50D za niewielką kasę.
    Tak, ale 6D to puszka z natury do "wolniejszej" fotografii. Tam gdzie jest akcja, wlasnie 7D super by sie sprawdzil albo 5Dmk3.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Dla zawodowca może tak dla zaawansowanego amatora nie .
    Cena 5III jest bardzo wysoka natomiast porównując 6d do bezpośredniego konkurenta czyli nikona to canon wychodzi słabo przynajmniej jeśli chodzi o szybkość AF.
    AF jest tak szybki jaki był w 5II w 2008 r to lekceważenie klienta .
    Przecież można było by zrobić aparat z dużo sprawniejszym AF choć nie takim samym jak 5 III

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Dla zawodowca może tak dla zaawansowanego amatora nie .
    Cena 5III jest bardzo wysoka natomiast porównując 6d do bezpośredniego konkurenta czyli nikona to canon wychodzi słabo przynajmniej jeśli chodzi o szybkość AF.
    AF jest tak szybki jaki był w 5II w 2008 r to lekceważenie klienta .
    Przecież można było by zrobić aparat z dużo sprawniejszym AF choć nie takim samym jak 5 III
    To jest kwestia marketingu, kasy itp itd. Chcesz AF dobry - placisz albo zadowalasz sie 7D w cropie (jesli crop jest tym czym chcesz).

Prawda jest rzeczywiscie taka ze Nikon oferuje puszki z lepszym AF w mniejszej cenie jak Canon.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał Awatar happytommy

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Trochę lipnie, że nie dali ruchomego ekranu, bo to w obecnej chwili powinien być standard według mnie, tym bardziej w aparacie tej klasy.
    W pełni się zgadzam...

Dodam jeszcze że brak Wi-Fi i 4K również jest nieporozumieniem, to powinien być standard w tej klasie sprzętu!
    Tłumaczenie Canona że magnezowa obudowa uniemożliwia działanie Wi-Fi brzmi dla mnie mało przekonująco, Samsung NX1 jakoś sobie z tym poradził...
    Możliwość nagrywania w 4K maja już kompakty... np. Lumix dmc-lx 100

Jak dla mnie to tylko ewolucja 7D.
    Do zakupu tego aparatu Canon mnie nie przekonał.

Dopiero zaczyna

Kupując aparat funkcje filmowania powinno się traktować jak opcję na doczepkę. Jedna firma zrobiła w aparacie możliwość rejestrowania filmu .
    I inne firmy zaczęły kopiować. Wszystko po to żeby nie stracić klientów. Po co mam kupić aparat jak konkurencja sprzedaje tej samej klasy aparat który w dodatku rejestruje film.
    Daje to przecież pełniejszy obraz niż zdjęcie. Jak widać po forach fotograficznych moda została do dziś.

Po co 4k ? Nie lepiej było wsadzić 8k ? Jak Canon zrobi 7d Mark III za 5 lat. A inne firmy za dwa lata będą wsadzać do swoich zabawek rejestrowanie filmów w 8k.
    Znowu będzie marudzenie nie kupię 7d Mark II bo nie ma 8k. Niektórzy powinni poważnie się zastanowić co kupują aparat czy kamerę.

Co do odchylanego ekranu miałem i bym ponownie do tej samej wody nie wszedł. Tu zapewne będą zdania podzielone.

Strona 8 z 67 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów