Strona 66 z 67 PierwszyPierwszy ... 165664656667 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

wrzucam na google c7mk2 sample i goole wyrzucaja wszystko co trzeba

np na iso 800:

http://www.letsgodigital.org/images/...-7d-mark-2.jpg

szum . jakosc obrazu jak dla aps , do ff nie podskoczy

tutaaj wiecej sampli na roznych iso - i wszystko jasne , nie ma sie co podniecac i czarowac - glowa muru nie przebije.
    swietny aparat reporterski , gdzie jakosc nie stanowi priorytetu:

Canon EOS 7D Mark II sample pictures | LetsGoDigital

pokazywanie sampli o wielkosci 900 px jak to w tym watku robia koledzy nie wprowadza zadnych ionformacji.
    takie zdjecia robil moj c450 na 3200 iso 7 lat temu po redukcji do 900 px.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Z lampą zewnętrzną.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    tutaaj wiecej sampli na roznych iso - i wszystko jasne , nie ma sie co podniecac i czarowac - glowa muru nie przebije.
    swietny aparat reporterski , gdzie jakosc nie stanowi priorytetu: Canon EOS 7D Mark II sample pictures | LetsGoDigital
    pokazywanie sampli o wielkosci 900 px jak to w tym watku robia koledzy nie wprowadza zadnych ionformacji.
    Nie trzeba było szukać tak głęboko.Podany link nie jest żadnym oryginalnym opracowaniem LetsGoDigital.
    Fotki są ściągnięte ze strony sampli 7DmkII Canona Canon?EOS 7D Mark II ?Sample Images & Movies
    i na dodatek jeszcze przeskalowane i niektóre również dodatkowo przekadrowane. W sumie taka sterowana antyreklama. Ale za to jaka wiarygodna!
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 09-01-2015 o 11:56

Uzależniony Awatar RTSiak

DUŻO sampli siedzi w tym temacie:

-= 7D2 owners unite! Discuss and post photos! -- Camera Sample Photo Archive in photography-on-the.net forums

Robione przez normalnych, żywych użytkowników Jest co oglądać.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

... i próby z naszego podwórka. Na stronie podany jest też link do pobrania surówek.
    7D MKII -próby z iso - Technika - Fotoprzyroda.pl

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    wrzucam na google c7mk2 sample i goole wyrzucaja wszystko co trzeba

np na iso 800:

http://www.letsgodigital.org/images/...-7d-mark-2.jpg

szum . jakosc obrazu jak dla aps , do ff nie podskoczy

swietny aparat reporterski , gdzie jakosc nie stanowi priorytetu:

Canon EOS 7D Mark II sample pictures | LetsGoDigital

...jednak z jakiegoś bliżej nieokreślonego powodu canon wciąż produkuje aparaty z matrycą aps-c, a ludzie je kupują zarówno nowe, jak i używane i uzyskują bardzo dobre obrazki. Nawet c450 d, w którym rozdzielczość tonalna obrazu w testach okazała się porażką w dobrych rękach potrafił jednak pokazać pazur. W ogóle ciągłe porównywanie ff i aps-c jest bez sensu, to dwie różne matryce i tyle. 5dmkl zebrał baty, mimo tego że to ff, ale matryca w aparacie to nie wszystko, użytkownicy narzekali na układ af. Po prostu w szybkiej akcji wymiękał. Narzędzia mają swoje przeznaczenia, równie dobrze mógłbyś krytykować gumowy młotek za to,że nie nadaje się do wbijania gwoździ.

Czy ktoś miał możliwość pracy z AF w 7dmk2 w świetle "żółtym" (np. wieczór w pomieszczeniu, sala "bankietowa", miasto wieczorem oświetlone latarniami) i mogłby wypowiedzieć się nt. celności (ostrości) i powtarzalności celności własnie w takich warunkach?
    Oraz ew. wypowiedzieć się porównująć pracę z 6d lub innym APSC?
    Ostatnio miałem możliwość porównania wiekowego ale wciąż celnego 350d oraz 5dmk1 (tak wiem: APSC i FF) i zdecydowanie celniejszy w takich warunkach okazał się wiekowy 5d.
    350d trafiał ale wyraźnie przeszkadzało mu takie światło. 5d nie miał żadnych problemów.

Cytat Zamieszczone przez sabatar Zobacz posta
    ... Ostatnio miałem możliwość porównania wiekowego ale wciąż celnego 350d oraz 5dmk1 (tak wiem: APSC i FF) i zdecydowanie celniejszy w takich warunkach okazał się wiekowy 5d ...
    Oba aparaty sprzed 10 lat. Widzę, że urządziłeś sobie olimpiadę emerytów. A jak jest ze śledzeniem ruchomych celów (Al Servo) w tych puchach?
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Cytat Zamieszczone przez sabatar Zobacz posta
    Czy ktoś miał możliwość pracy z AF w 7dmk2 w świetle "żółtym" (np. wieczór w pomieszczeniu, sala "bankietowa", miasto wieczorem oświetlone latarniami) i mogłby wypowiedzieć się nt. celności (ostrości) i powtarzalności celności własnie w takich warunkach?
    Oraz ew. wypowiedzieć się porównująć pracę z 6d lub innym APSC?
    Ostatnio miałem możliwość porównania wiekowego ale wciąż celnego 350d oraz 5dmk1 (tak wiem: APSC i FF) i zdecydowanie celniejszy w takich warunkach okazał się wiekowy 5d.
    350d trafiał ale wyraźnie przeszkadzało mu takie światło. 5d nie miał żadnych problemów.
    Robiłem zdjęcia podczas wigilii firmowej, świetlówki w dużym pomieszczeniu. Robiłem też przy okazji 5D mk I, obiektywy jakie były w użyciu (naprzemiennie) 24-70/2.8 i 50/1.2 z minimalnymi przysłonami. ISO na 7D dochodziło momentami do 3200 i przy tak niewielkiej GO efekty były zadowalające jednak AF siódemki był zdecydowanie szybszy, nie mówiąc o bocznych pktach. To był tak naprawdę pierwszy tydzień od kiedy miałem body więc jeszcze nie grzebałem w ustawieniach i robiłem na defaultowych. Od tego momentu pozmieniałem trochę w AFie. Robiłem jeszcze wigilię rodzinną przy ciepłych żarówkach ale już tylko 7D mk II - bez problemu.

Czekam na mecze siatkówki dziecka, wtedy potestuję go z 70-200/2.8 mkI na sali i będę miał prawidziwe rozeznanie. Takie warunki typu lampy w pokoju czy świetlówki to są masakryczne warunki (zwłaszcza przy próbie odzyskania kolorów) ale nie jestem zawiedziony zakupem.
    10D + Stuff

Strona 66 z 67 PierwszyPierwszy ... 165664656667 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów