Strona 60 z 67 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Sądzę, że redaktor nie ściemnia.
    7D w czasie pokazów lotniczych w Krakowie w 2010r zrobiłem na jednej baterii 1850 RAW'ów i zabrakło mi kart. Było tego razem 40GB. Prądu zostało jeszcze na około 100 zdjęć. Bez LV, dużo seryjnych ale nie tylko. Dużo AI Servo. Wystarczyło prawie na cały dzień. 7DII ma nieco większy akumulator i być może mniejszy apetyt na prąd.. Dane Canona są jednak dosyć asekuracyjne i do końca nie są podane zasady testowania.

Uzależniony Awatar RTSiak

Bateria w 7d1 była bardzo dobra, u mnie średnio trzymała do 1500 strzałów, z podglądem itd..

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zapodasz jakieś linki?
    Canon EOS Digital Cameras, photography-on-the.net Digital Photography Forums

Można znaleźć kilka różnych tematów o 7d2 (w tym ten o AF - 75stron...)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

o
    Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Canon EOS Digital Cameras, photography-on-the.net Digital Photography Forums

Można znaleźć kilka różnych tematów o 7d2 (w tym ten o AF - 75stron...)
    A nie możesz podać konkretów? Napisałeś to wyżej tak jakby to było masowe zjawisko, wygląda to na bardzo poważną sprawę, szczególnie jeśli "canon wymieniał je na nowe sprawne modele"? To jest bardzo istotna wiadomość, bo oznacza że można trafić na taki egzemplarz. Druga sprawa to gdzie Canon ogłosił taką akcję serwisową?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-12-2014 o 19:40
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    o
    A nie możesz podać konkretów? Napisałeś to wyżej tak jakby to było masowe zjawisko, wygląda to na bardzo poważną sprawę, szczególnie jeśli "canon wymieniał je na nowe sprawne modele"? To jest bardzo istotna wiadomość, bo oznacza że można trafić na taki egzemplarz. Druga sprawa to gdzie Canon ogłosił taką akcję serwisową?
    czemu już piszesz o AKCJI SERWISOWEJ skoro nikt o takiej nie mówił?
    jak coś jest zwalone i serwis nie da rady pomóc (a sprzęt jest na gwarancji) to wymieniają na nową sztukę i to jest normalne :> przynajmniej w innych państwach
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Akurat to nie musi być prawdą, wystarczy poczytać zagraniczne fora gdzie wypowiadają się ludzie na codzień zajmujący się np sportem różnego typu i odsyłali swoje 7d2 bo AF świrował.... a canon wymieniał je na nowe sprawne modele!
    Możesz podać choć jeden przykład, kiedy Canon wymienił komuś 7d2 na nowy, bo mu AF nie trafiał/szwankował?
    To by był jakiś historyczny precedens. Z tego co w tym forum wyczytałem, ktoś tam po prostu zwrócił do sklepu w terminie na jaki sklep pozwala, np. 30 dni, i kupił drugi egzemplarz w tym samym albo nawet innym sklepie.
    To właśnie jest ten "swap", ale Canon nie miał z tym nic wspólnego.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    jak coś jest zwalone i serwis nie da rady pomóc (a sprzęt jest na gwarancji) to wymieniają na nową sztukę i to jest normalne :> przynajmniej w innych państwach
    Nie znam przykładu, kiedy serwis uznał, że coś jest zwalone i stwierdził, że nie jest w stanie pomóc. Można wymienić cały system AF w puszce.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Kolega RTSiak podpisany jako:Pentalib(czyli uzytkownik/miłośnik/sympatyk Pentaxa),
    stara się usilnie zniechęcić potencjalnych kupców 7DII wynajdujac na siłę rózne takie tam g ..... w tym temacie .
    Przypomnę koledze
    RTSiak ,ze gdy wszedł do sprzedaży Pentax K-5 ,to na całym świecie,dosłownie,na wszystkich forach
    sympatyków Pentaxa rozgorzała dyskusja i wieszanie psów na producencie ,
    bo na matrycach pojawiały sie/ były plamy ,róznie nazywane:
    kamienie,kamyczki,gronkowce , itd.
    7DII ma swoje wady i zalety.Ale wyszukiwanie dodatkowych wad (subiektywnie) niczemu nie słuzy.
    Ani nie jest obiektywną oceną ani tez opinią doradczą.
    Nie mam powodów aby szczególnie bronić 7DII ,bo go jeszcze nie mam,ale bezinteresowne zohydzanie tego body przez nieposiadaczy,
    zwyczajnie mnie irytuje.
    Ja stosuję w ocenie przed zakupem przewaznie metodę :0 lub 1 .
    Mnie się sprawdza.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    To podaj przykłady ....konkretne. Ja pierwsze słyszę że Canon jak jest coś zepsute to wymienia na nowe. Nawet jak był przypadek kiedy była konkretna akcja z 1D mkIII to wymieniali tylko wadliwe części a nie całe aparaty. Stąd moje wątpliwości...
    ....ale jeśli jest inaczej to proszę o przykłady?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Wklep sobie w google "wymiana na nowy a gwarancja" czy cos podobnego, jak nigdy nie slyszales o takich przypadkach to troche dziwne, bo mi sie o uszy obilo sporo razy. Konkretow nie bede szukal, bo mi sie nie chce i pisze z telefonu, wiec nawet nie bardzo mam jak.
    SONY

Uzależniony Awatar RTSiak

A fakt moja wina, nie jestem w 100% pewny czy to sam Canon jako Canon wymieniał na nowe czy sklep w którym były kupowane (na zasadzie iluś tam dni na zwrot/wymiane). Co do tematów chodziło mi o ten który akurat był pierwszy od góry:

7D Mark II - Focus Issues -- Canon EOS Digital Cameras in photography-on-the.net forums

Tam też były wzmianki o wymianach ''wadliwych'' modeli.

A kolega zysk niech się uprzejmie odstosunkuje od moich wyznań jestem miłośnikiem pentaxa... matko na niebie Zaraz zmienie na Canon forever! Cisne po 7d2 tylko zw na matryce która jest g***, do AF się nie czepiam bo go nie używałem więc jak mam się niby do niego odnieść? Nadmieniam tylko, ze na innych forach pojawiła się taka a nie inna informacja. ehhh juz ciśnienie zeszło?

Cisne po 7d2 tylko zw na matryce która jest g***
    Czemu g***, 3 lata temu w 650D/EOS M to bym kupił

Strona 60 z 67 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów