Strona 6 z 67 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Już są zapisy w UK na nowego Canona 7II jak i Nikona D 750

Cena Canona 7II 1599 funtów
    Nikon D750 1799.00 funtów
    Ostatnio edytowane przez la tour ; 16-09-2014 o 02:08

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta

Właśnie.. nie przesadzajmy. APS-H Canona to zupełnie inne matryce.
    No nie zapędzałbym się. Niektóre z nich są rzeczywiście "inne" ale nie wiem czy w stronę która by mi odpowiadała.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta

Właśnie.. nie przesadzajmy. APS-H Canona to zupełnie inne matryce.
    A czy aparat to tylko matryca. napisałemm ze jest to puszka ktora specyfikacja dorównuje serii 1. Jako ze aps-h zostal pozegnany jakis czas temu, to wlasnie 7dII jest jego godnym nastepca (to ze mniejsza matryca to chyba jest oczywiste).
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 16-09-2014 o 03:45

Pełne uzależnienie

aps-h to ślepa gałąź ewolucji od bardzo dawna.
    specyfikacja 7DII mocna, teraz tylko poczekać na jakieś testy testy "nowej" matrycy żeby zobaczyć "postęp" technologiczny w wykonaniu naszej ukochanej firmy, ale nawet jeśli nic się nie wydarzyło w kwestii postępu (jak mniemam i chciałbym się mylić) to i tak będzie to niezły korpus.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    aps-h to ślepa gałąź ewolucji od bardzo dawna.
    specyfikacja 7DII mocna, teraz tylko poczekać na jakieś testy testy "nowej" matrycy żeby zobaczyć "postęp" technologiczny w wykonaniu naszej ukochanej firmy, ale nawet jeśli nic się nie wydarzyło w kwestii postępu (jak mniemam i chciałbym się mylić) to i tak będzie to niezły korpus.
    Jeśli "nic się nie wydarzyło w kwestii postępu" technologicznego matrycy 7DII, to format APS-C "naszej ukochanej firmy" też chyba stanie się ślepą gałęzią jej ewolucji i pozostanie jej tylko FF

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    A czy aparat to tylko matryca. napisałemm ze jest to puszka ktora specyfikacja dorównuje serii 1. Jako ze aps-h zostal pozegnany jakis czas temu, to wlasnie 7dII jest jego godnym nastepca (to ze mniejsza matryca to chyba jest oczywiste).
    Wysunąłeś bardzo śmiałą tezę Szkoda tylko, że brak faktów na jej poparcie. Takich wniosków nie buduje się na podstawie garści niesprawdzonych informacji
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 16-09-2014 o 08:34
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Jeśli "nic się nie wydarzyło w kwestii postępu" technologicznego matrycy 7DII, to format APS-C "naszej ukochanej firmy" też chyba stanie się ślepą gałęzią jej ewolucji i pozostanie jej tylko FF
    Nic się nie wydarzyło, ale kiedyś wydarzyć się musi. Bo również FF jest w tej chwili ślepą uliczką technologii Canona o czym świadczy brak korpusu z matrycą o dużej rozdzielczości...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Wysunąłeś bardzo śmiałą tezę Szkoda tylko, że brak faktów na jej poparcie. Takich wniosków nie buduje się na podstawie garści niesprawdzonych informacji
    Poki co tylko wg tego co widac na papierze, bo w rekach jeszcze go nie mialem. Ale to ze canon potrafi zrobic dobra puche to wiadomo, teraz tylko poczekac na potwierdzenie.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 16-09-2014 o 08:41

Pełne uzależnienie

Canon już wiele razy obiecywał a życie weryfikowało wszystkie te informacje w praktyce. IMHO zapłacić za cropa 7kPLN to lekka przesada.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Trochę sampli Canon?EOS 7D Mark II ?Sample Images & Movies
    Niektóre słabiutkie, np. wiewiór wyprany z detali pozwala się domyślać zbyt mocnego odszumiania w puszce?

Strona 6 z 67 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów