Strona 57 z 67 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Taka DR ciekawostka
    Czy dobrze, z grubsza, zrozumiałem te(k)st? Wskazuje on na różnice w jakości obrazu generowanego (w pewnych okolicznościach) przez matrycę (Sony) w staruszku d7000 oraz przez nowość Canona 7d2?
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Pobrałem rawy ze strony nr 13, zachód słońca.
    Bardziej pasuje mi obrazek z D7000.

Miasto
    Radom

Oglądając zdjęcia publikowane dotychczas (testowe?) m.in. na Optyczne.pl czy Fotopolis.pl subiektywnie stwierdzam, że mój 40d, pomimo tylko 10mpix i archaicznej technologii, daje lepszy obrazek - w tym odwzorowanie szczegółów - w porównaniu do ww. zdjęć. Może się mylę.

Egzaltujemy się nowszymi modelami, a Canon uprawia coś w rodzaju zabawy w kotka i myszkę; do kolejnego modelu (tzw. semi-pro) wrzuci trochę wodotrysków, jedno poprawi, coś innego popsuje, byle zarobić swoje... a my będziemy nadal czekać na 7d5, 5d8 itd. itp. licząc, że w kolejnym korpusie semi-pro doczekamy się sprawnego AF i super obrazka i to w jednym body. Taki korpus już jest - 1DX!

Póki co muszę więc zadowolić się tym co mam.

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Bardziej pasuje mi obrazek z D7000.
    Ciekawy jestem co zaoferuje następca d7100 (d7200 ?), który będzie bezpośrednim rywalem 7d2?
    Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 13-12-2014 o 22:59

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez RadOs41 Zobacz posta
    My się egzaltujemy nowszymi modelami,
    Mam nadzieję ,ze mówisz za siebie,tylko dlaczego w liczbie mnogiej ?
    Ja mam zamiar kupić bo lubie fotografować to co sie rusza a ten aparat w tej sprawie ma trochę zalet.

--- Kolejny post ---

7d2 nie mam i nie kupię.
    Lepiej brzmiałoby: miałem,fotografowałem ,pokazuję Wam ,że zdjęcia robi do d... ,
    A tak:nie bo nie
    Też mi opinia .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Jak masz zamiar większość zdjęć robić na ISO powyżej 800 to dobry wybór

Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Mam nadzieję ,ze mówisz za siebie
    Mówię to na podstawie tego co czytam na różnych forach, niemal od czasu ukazania się 7d1. Duża część z nas (Forumowiczów - stąd My), czy chce kupić, czy też nie, ten czy inny korpus, obiektyw, itp. pisząc posty angażuje się w dyskusję, co świadczy o tym, że w jakiś sposób ''podnieca się'' tą nowością (ja też, chociaż nie jestem zainteresowany jej zakupem).

bo lubie fotografować to co sie rusza
    ... ja również, a mając to co mam (AF, ilość klatek/s i ISO) w zupełności mi wystarczy i nie dostrzegam racjonalnych argumentów za wymianą... A jeżeli miał bym dzisiaj wydać 6,5k na 7d2, to wolę dołożyć i kupić używkę 1d4, za niewiele drożej

miałem, fotografowałem, pokazuję Wam ,że zdjęcia robi do d... ,
    Aby uniknąć takich kosztownych (bolesnych) doświadczeń - mnie na to nie stać, wolę jakieś szkiełko - są m.in. testy i zdjęcia (już dostępne - linki m.in. w tym wątku), a wkrótce będą też kolejne (dotychczasowe jakie są każdy widzi), a z czasem opinie użytkowników.

Miłych snów. Ja będę dzisiaj śnił o 1dx
    Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 14-12-2014 o 00:32

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Duża część z nas ............................. poniekąd podnieca się
    hehee ,
    -ja sie podniecam czym innym a nie 7DII ani żadnym niczym innym mechanicznym
    -nie jestem miłośnikiem używek
    -moje zakupy są przemyslane,nie chaotyczne
    -to ,że nie widzisz argumentów za wymiana swojego sprzętu ,nie oznacza ,że ktos inny moze mieć taka potrzebę
    -niepotrzebnie poruszasz kwiestię kosztów (dla niektórych nawet 1 k to wydatek masakryczny) i to nie powinno być kryterium
    a najwazniejsze:
    ocena mozliwosci sprzętu po przegladnięciu fotek w sieci ,to dopiero kompletna głupota.
    Przeciez nic nie wiadomo o zamiarach fotografujacego,obróbce czy ustawieniach w body o przekalowaniu nie mówiac.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Otwock/Warszawa

mialem to cacko w czwartek w rekach i moze mnie zlinczujecie ale moje odczucia sa negatywne

wydaje mi sie ze albo ten korpus niedomaga albo mialem wadliwy egzemplarz

1. podczas fotografowania piłki - af prezentował sie słabo, 6d spisywal sie lepiej a do 1d2 to jest 100 lat za murzynami
    2. podczas zdjeć statycznych (portret) na 6 zdjec 2 nieostre i to bardzo (czas 1/250sek przy ogniskowej 70mm wiec nie ma mowy o poruszeniu)
    3. szczegoly.... lipa, w porownaniu do 6 siega mu do klapki od baterii

szumy, no szumi ale nie jest zle w porownaniu do 7 normalnej jest poprawa ale do nowszych pelnych klatek sie nei umywa

podsumowujac, jak trafi to ostro, ale czy trafi? druga polowe robilem juz 6 poniewaz nie balem sie ze nie trafi kiedy chce..
    fajnie ze ma chyba z 10 kl/s migaweczka zapiernicza ladnie i dosc cicho ale co z tego skoro na tych 10 zdjec polowa jest do kosza..

szczerze mowiac mam nadzieje ze mialem trefny egzemplarz bo byloby to bardzo nieudolne ze strony c jezeli ta puszka jest taka naprawde
    Ostatnio edytowane przez bober5264 ; 14-12-2014 o 01:17
    x-pro2 + x-t10 | 23 2.0 + 50 2.0

Portfolio
    Ślubnie

Dopiero zaczyna Awatar volvo
    Miasto
    Śląsk

Albo miałeś wadliwy egzemplarz albo źle skonfigurowales AF
    Kiedyś Nikoniarz teraz Canoniarz

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

ten 6D jest jakąś magiczną puszką, przypuszczam że jego AF może być lepszy od 1Dx. Podobne pochlebne opinie można odszukać na tym forum o AF 5Dc, że można robić nim foty w ruchu itp bzdety. ja mam 2 puszki 70d i 5Dc. jak foce 70d mojego dzieciaka to mam 10 fot na 10 ostrych, jak foce 5Dc to mam wrażenie, że spust wcisnę do korpusu, bo ten zajmuje się szukaniem AF-u.

nie miałem 6D i 7Dmk2, ale coś mi się wydaje, że ten af z 6D zaczyna być tzw. urban legend.

7dmk2 jest puszką wg. specyfikacji z świetnym AF. 6D jest kastratem w sprawie AF. ja nie rozumiem peanów userów 6d którzy tak chwalą tą puszkę w każdym aspekcie jak by wad nie miała. dla mnie wada 6D to właśnie AF, skupiony poszukiwacz ostrości dlatego mam dwie puszki - szybką do spacerów i wolną do innych zastosowań

zresztą w moim zdaniem wywalenie lustra i migawki jest przyszłością. ja nie rozumiem po co canon i nikon umieszczają migawki w swoich aparatach? żeby się psuły?
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Strona 57 z 67 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów