Pliki testowe z RAW'ami do pobrania.
Może się przydadzą.
Pliki testowe z RAW'ami do pobrania.
Może się przydadzą.
Jestem szczęśliwym ( mam nadzieję ) posiadaczem 7D Mark2 od 4 dni. Wcześniej przerabiałem Nikony: D70,D200,D300,D300s. Canony: 20D , 40D , 1D mark III i ostatnie 2 lata 7D.
Fotografuję w 99,99 % dziką przyrodę ( głównie ptaki) i uważam ze 7dmk2 świetna maszyna i jak na razie nie ma się czego "czepnąć".
Genialny AF z dużymi możliwościami personalizacji , trafia w punkt szybko i cicho. Szybkość 10 kl/sek dla mnie bomba.
Na razie nie miałem możliwości przetestowania aparatu w terenie , fotografując ptaki ale mam nadzieje ze niedługo będzie taka możliwość.Czekam jeszcze na zamówiony grip BG-E6 i dodatkowa baterię i w teren.
Jak zrobię materiał to wrzucę na forum pod ocenę.
Zdecydowanie zamiast teoretyzować wole sam sprawdzić sprzęt w terenie.Jak dla "ptasiarza" to IMHO świetna puszka
Pozdrawiam
------------Canon 5 D Mark III-----------------------------------------
www.kubis.fotoprzyroda.pl
------------------------------------------------------
Pewnie niekoniecznie o ostrzenie chodziłoA przy okazji ciekaw jestem na ile seria z nowej 7 jest cichsza od starej? Niestety 7d w trybie seryjnym przypomina karabin maszynowy i potrafi wystraszyć wszystko co żywe w promieniu wielu metrów. To taki przyczynek do tematu bezlusterkowców, których wielkość jest mi obojętna, za to doceniam możliwość użycia elektronicznej migawki (na razie jeszcze nie wszędzie) i brak kłapiącego lustra nie tylko jako źródła hałasu ale również ograniczającego szybkostrzelność.
Migawka w tym również seria zdjęć jest odczuwalnie cichsza niż w 7d mk1
Kiedyś Nikoniarz teraz Canoniarz
Tak , zdecydowanie jak napisał "volvo" jest zdecydowanie ciszej niż w 7D a jest jeszcze coś takiego jak seria cicha ( co prawda tylko 4kl/s) ale to jest naprawdę bardzo cichutko!
Nie wiem czy bylo wiec linkuje : http://youtu.be/FTuBr0W0Zhw
Ale z jakiego powodu?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Taka DR ciekawostka
12 i 13 strona
Canon EOS 7D Mark II Review: Digital Photography Review