Strona 52 z 67 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Dokładnie, bo to by zabiło 5d4.
    W nikonie istnieje cos takiego jak D610 i D750 jakos D810 to jeszcze nie zabilo.

6D2 bedzie mial 61 punktowy AF, punkty umieszcza gesto w srodku. User bedzie wiedzial, ze potrzeba mu szerszego rozstawienia szybszej migawki, wiekszego bufora itd. ale typy ktore zyja tylko specka na papierze, beda w niebie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    W nikonie istnieje cos takiego jak D610 i D750 jakos D810 to jeszcze nie zabilo.
    Tego nie wiemy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nikon D810 ma kilka ficzerów za które niektórzy dopłacą. Prze wszystkim matryca 36mln pix zamiast 24mln pozbawiona filtra AA, czas 1/8000, większe w pełni magnezowe body, prawdziwy tryb cichy, AF-ON, ergonomia, karty CF+SD, natywne ISO 64.

Czy 6D2 z dobrym AF zagroziłby 5D4 - na pewno wielu użytkowników wybrałoby 6D2 bo główną bolączką 6D jest wykastrowany AF, a pozostałe parametry są bardzo dobre, ma świetny stosunek jakość/cena itd. Jeśli 5D4 miałby inne super-ficzery np. super matryca 40-50 mln to pewnie sporo osób by jednak go kupiło. Plotki krążą, że obie te puszki mają być upgrade'owane i celować w ciut wyższy segment niż jest obecnie więć dobry AF w 6D2 jest bardzo prawdopodobny, tym bardziej że jest dostepny u konkurencji.
    Ostatnio edytowane przez BartasPL ; 18-11-2014 o 17:55

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

a ja robię zdjęcia tym co mam i jakoś muszę z tym żyć ludzie! opanujcie się - wszystkim da się robić foty - zajmijcie się ich robieniem zamiast dyskutować o pierdołach
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

A ja myślę że forum jest po to żeby dyskutować i w żadnym stopniu nie przeszkadza w robieniu zdjęć .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Nikon D810 ma kilka ficzerów za które niektórzy dopłacą. Prze wszystkim matryca 36mln pix zamiast 24mln pozbawiona filtra AA, czas 1/8000, większe w pełni magnezowe body, prawdziwy tryb cichy, AF-ON, ergonomia, karty CF+SD, natywne ISO 64.
    A jaki to problem dla Canona przeciez oni to robia to samo, no moze nie do konca bo instaluja jeden punkt ktorego mozna uzywac w 6D (choc pewnie boczne tez sa ok).

A jesli chodzi o 7D2 chetnie bym przytulil jedna sztuke. Niestety ta lepsza polowa mialaby duuuzo do powiedzenia.

Uzależniony Awatar RTSiak

Na zagramanicznym forum jest sporo zgłoszeń użytkowników o rozstrzelonym AF ;/ Zresztą jest dużo najróżniejszych postów / opinii nie tylko o AF i nie tylko negatywów...: http://photography-on-the.net/forum/...isplay.php?f=9

Można tam wygrzebać tez mase zdjęć z najróżniejszych akcji. Ja kończę moje marudzenie bo już wiem na 99%, że nie zmienię mk1 na mk2. W każdym innym przypadku przejścia z niższych/starszych aps-c będą pewnie sporym krokiem naprzód.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

A 7d1 to w ogóle jeszcze zdjęcia robi? Bo poważny sprzęt to już nie jest, można go kupić za < $1000, tyle co 70d.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

2 świeze informacje od użytkowników 7DII
    na lotnictwo.net.pl
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    a ja robię zdjęcia tym co mam i jakoś muszę z tym żyć ludzie! opanujcie się - wszystkim da się robić foty - zajmijcie się ich robieniem zamiast dyskutować o pierdołach
    Nawet mnie nie ........ Gdybym miał 1Dx też bym nie szukał nic lepszego .
    Tak sobie czytam i widzę, że trwa koncert życzeń: C6DII, C5DIV. Tylko Canon ma to wszystko w głębokim poważaniu.
    Faktycznie trzeba nauczyć się robić zdjęcia aparatem, który się obecnie posiada. No może do czasu, kiedy sprzęt na tyle nas ogranicza, że drastycznie na tym cierpią foty. Tylko w wielu przypadkach to sprawa szklarni, a nie puchy.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 52 z 67 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów