Strona 45 z 67 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    niezaleznie od tego gdzie sie mieszka canon w stosunku do swoich mozliwosci jest za drogi na tle konkurencji.
    wiemy to przynajmniej od momentu niemal jednoczesnego ukazania sie 5mk3 i nd800. roznica w cenie byla ok 1000 euro , osiagi matrycy nieporownywalne - wszystko na niekorzysc C.
    To się zgadza, Canon jest za drogi, za kiepski i odrażajaco przestarzały.
    Co najgorsze, chociaż ma wszystko na niekorzyść i nieporównywalne, jest niesprawiedliwie zbyt często preferowany przez głupich wyznawców czerwonego paska, kosztem uczciwej konkurencji.
    Co ich trzyma przy Canonie? Oczywiście kolekcja śmiesznie drogich mydlanych szkieł, opóźnionych o dekady względem najnowszych osiagnięć Sigmy i innych przodujacych producentów.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 15-11-2014 o 22:55
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    To się zgadza, Canon jest za drogi, za kiepski i odrażajaco przestarzały.
    Co najgorsze, chociaż ma wszystko na niekorzyść i nieporównywalne, jest niesprawiedliwie zbyt często preferowany przez głupich wyznawców czerwonego paska, kosztem uczciwej konkurencji.
    Co ich trzyma przy Canonie? Oczywiście kolekcja śmiesznie drogich mydlanych szkieł, opóźnionych o dekady względem najnowszych osiagnięć Sigmy i innych przodujacych producentów.
    odpowiedz jest prosta , jak zreszta zasugerowales - optyka . no i nadzieja ( od lat zreszta plonna) ze nastepny model bedzie wielkim postepem.
    Z tym, ze jest ciagle aparatem znakomitym. To nie jest tak , ze sie tym nie da robic . trzeba poznac ograniczenia sprzetu i nauczyc sie je obchodzic.
    Jakosc obazu jest ciagle za dobra , zeby sie z nia definitywnie rozstac na korzysc N.
    W sumie i jednym i drugim mozna spartaczyc tak samo.

Ale jest za drogi. Dzisiaj gdyby zaczynac od zera , wlasciwie nie mialbym dylematu od czego zaczac.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Jakosc obazu jest ciagle za dobra , zeby sie z nia definitywnie rozstac na korzysc N.
    W sumie i jednym i drugim mozna spartaczyc tak samo.
    Pięknie to ująłeś .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar RTSiak

Zwyczajnie wydając tyle kasy można już jednak czegoś wymagać. Jak ktoś mi chce wcisnąć cos ''wybrakowanego'' za kupe $$$ to mnie to zwyczajnie denerwuje tym bardziej, że chciałem to coś kupić ale to ''wybrakowanie'' zmusiło mnie do olania tematu i to denerwuje mnie jeszcze bardziej bo nadal musze siedzieć z papkowatym mk1

Ja niestety potrzebuje wysokiego ISO w którym nie będzie pogubiona większość detalu i z obrazka nie zrobi się papka. Mnie niestety raczej nie wystarczy to co daje mk2, tym bardziej dla mnie nie jest to warte takich pieniędzy.

btw przy ptasich tematach i przy sporcie często nawet za dnia potrzebne jest dobre wyższe ISO...
    Ostatnio edytowane przez RTSiak ; 15-11-2014 o 23:20

Może ktoś z Was skorzysta :-)

http://www.fotoprzyroda.pl/index.php...so#entry337378
    __
    Mobilnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    chciałem to coś kupić ale to ''wybrakowanie'' zmusiło mnie do olania tematu
    Chyba jednak nie do końca .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    oże ktoś z Was skorzysta :-)

http://www.fotoprzyroda.pl/index.php...so#entry337378
    Podziękowanie .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    -Ptaki -fotografujemy w dzień

tu się nie zgodzę. Wczoraj cały dzień siedziałem na ptakach. Robiłem pożyczonym 1DMark IV i przy wczorajesz pogodzie mając zapięte 300/2.8 II (czasem +x1.4) lub 500/4L próboując uchwycić akcję przy minimalnym sensowynm czasie (1/640 czy 1/800, choć to były za długie czasy) i mając zbyt otwartą przysłonę (2,8 do 4, choć prefrowałbym 5,6) musiałem ustawiać iso1250 lub iso1600. Przy 1250 jeszcze w miarę, przy 1600 już słabo. Gdybym chciały ustawić odpowiednie parametry Tv i Av, to ISO miałbym na poziomie 6400 lub więcej. W 7DmkII nie będzie lepiej niestety, więc ten aparat się najade do ptaków, ale pewnie nie w naszym klimacie
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    niestety, więc ten aparat się najade do ptaków, ale pewnie nie w naszym klimacie
    Ja fotografuję ,gdy jest jasno,ciepło słonecznie.trudniejsze warunki pozostawiam profi .

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    z tego testu wyraźnie wynika, że AF nie działa - wszystko nieostre i nic nie widać
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    z tego testu wyraźnie wynika, że AF nie działa - wszystko nieostre i nic nie widać
    Autor testu pisze, że zdjęć nie obrabiał oraz, że robił w RAW z wyłączonymi odszumiaczami.
    Zastanawiają mnie 2 zdjęcia. Ilość szczegółów (i ostrość) na ISO 3200 i 4000.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 45 z 67 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów