Strona 43 z 67 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    lamania rekordow w zakresie szumow , rozdzielczosci , zakresu tonalnego chyba nikt nie oczekiwal.
    no jak nikt, jak moze polowa internetu?

chyba, ze masz na mysli "nikt, kto ma jakies pojecie o temacie", no to wtedy sie zgodze
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    matryce aps-c canona to nadal jedno wielkie g***;/ nadal sa kilka krokow za konkurencja (nawet ta niszowa...)
    Musiałbym być ekspertem albo przynajmniej fotografem ,który używał co najmniej kilkunastu róznych modeli,
    aby wydawać tak zdecydowane opiniie .Takie bezinteresowne( a może interesowne) krytykowanie czegoś,czego nie miało się w łapach,
    nie służy dobrze obiektywnej ocenie.Pixelarzom i szumofobom,zdecydowane:NIE.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Musiałbym być ekspertem albo przynajmniej fotografem ,który używał co najmniej kilkunastu róznych modeli,
    na pewno?

mam Fuji X-E1, mialem 600D. w porownaniu z tym co Fuji zrobilo w swoich matrycach Canon wyglada przecietnie.
    przy ISO 200 mozna mowic o remisie jakosciowym (ISO 100 jest na korzysc Canona, bo Fuji nie ma w ogole), ale powyzej tego jest przepasc.
    w szczegolnosci takie ISO 3200 w Fuji wyglada znakomicie (gorzej niz w FF 6D ale tylko nieznacznie) a na canonowskich 18 Mpix jest totalna
    bryndza.

a te 24Mpix, ktore Sony klepie dla siebie i dla Nikona sa nawet lepsze od Fuji.
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na pewno?

mam Fuji X-E1, mialem 600D
    -porównujesz konstrukcje,które dzieli co namniej 2 lata ,ale przynajmniej miałeś i uzywałeś .
    -zgadzam sie ,że Fuji robi dobre aparaty,używam F X-S1,produkuje swietne zdjęcia,
    ale co z tego jeśli do sportu sie nie nadaje, nawet sfotografowanie pędzącego slimaka,wymaga trochę wysiłku.
    -odniosłem sie do określenia:g........ o i doświadczeń kolegi z aparatami APS-C ,od C przez N po P i A.
    -wysokie ISO.To jakiś fetysz chyba.99% fotek i tak kończy gdzieś na 1600.
    Owszem jakieś bardzo ważne robiłem P K-5 na 25600.Ale to jakiś ułamek promila fotek.i znośne 3200 mi wystarczy.
    Jeżeli ktoś potrzebuje w body zalety,których nie posiada 7DII ,to przecież ma ogromny wybór.
    -w przypadku tego aparatu chodzi chyba o inne zalety(uszczelnienia) i szybkośc pracy oraz zastosowanie
    To tak z mojego punktu widzenia .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Uzależniony Awatar RTSiak

Ja porównuje bezpośrednio i organoleptycznie do pentaxów (które są przez innych porównywane bezpośrednio do nikonów - mówię nadal o matrycach), gdybym mógł do pentaxa zapiąć szklarnie od canona i żeby pracowała ona normalnie to nawet przez myśl by mi nie przeszło pakować się w np 7d2. Sory ale dla mnie to jest wciskanie ludziom chłamu bo z zasady ''i tak się sprzeda a ciemny lud to łyknie, wiec po co sie wysilać''. Skoro potencjalnie miałbym wydać prawie 7 tyś zł i dostać pół super aparatu, którego połowa kładzie na łopatki wszystkich na około a jednak mimo wszystko w pakiecie dostać drugą połówke która jest warta 1/3 tej ceny to jednak dla mnie jest słaba opcja - tym bardziej, że ta 2 połówka to mizerna jakość produkowanego obrazu - dla mnie to mimo wszystko nadal pierwszorzędny aspekt, nie 10kl./s czy inne wodotryski. Coraz mocniej zastanawiam się czy nie przeskoczyć do nikona tylko jednak mimo wszystko strach zw na te ich niedoróbki produkcyjne i mierny serwis (podobno... ).
    Ostatnio edytowane przez RTSiak ; 15-11-2014 o 15:39

Ja porównuje bezpośrednio i organoleptycznie do pentaxów
    A do których modeli:który obecnie używasz ?
    Po ponad 8 latach spędzonych z Pentaxem :złego słowa nie powiem.
    Gdyby w Pentaxie było takie pole manewru jak w C ,pewnie bym pozostał.Od N odrzuciło mnie to samo co Ciebie(może niesłusznie ) ?
    Jakośc obrazka dla każdego jest ważna, ale jak zrobię słaby ,to tylko cierpi moje ego ,a nie finanse czy opinia zawodowego fotografa.
    Akurat do tego co lubie fotografować to body mi pasuje.Po szale przedświątecznym ,cena pewnie spadnie .
    I na to czekam ,bo początek zimy i zima ,to taki troche martwy sezon jak dla mnie ,więc nie ma co się śpieszyć .
    btw
    cena:
    -mówisz: 7 tys,jest 6,5 .
    -mówisz : drogo ! ,
    zapytaj kolegów mieszkajacych za granicą, dla nich to nie będzie drogo.
    Patrzenie na sprzęt przez pryzmat ceny w Polsce ,trochę jest irracjonalne.
    Polska to nie świat ,ani rynek dla dużego producenta.

Uzależniony Awatar RTSiak

Ostatnio było to k-5 II, ale mam wrazenie, że i kilka ciut starszych i niżej pozycjonowanych modeli dawało lepsze obrazki.

Nie mieszkam za granicą i z całym szacunkiem mam gdzieś co o tym myślą koledzy zza granicy. Gdybym nie mieszkał w Polsce to może i faktycznie cena mniej by mnie bolała ale na to składa się kilkadziesiąt czynników. Co jest irracjonalnego w patrzeniu na ceny sprzętu w Polsce? To tu mieszkam, tu pracuje i tu kupuje więc dla mnie irracjonalne jest patrzenie i ślinienie się do super cen i super zarobków kolegów za granicy. Zresztą co za różnica, wróćmy do tematu samego produktu nie jego cen

Ciekawe czy nikon wyskoczy z jakimś konkurencyjnym body typu następca d300. Mogliby jeszcze troche namieszać ( i siłą rzeczy chociaż troche uderzyć w ceny 7d2 )

Pełne uzależnienie

Ostatnio było to k-5 II, ale mam wrazenie, że i kilka ciut starszych i niżej pozycjonowanych modeli dawało lepsze obrazki.

Nie mieszkam za granicą i z całym szacunkiem mam gdzieś co o tym myślą koledzy zza granicy. Gdybym nie mieszkał w Polsce to może i faktycznie cena mniej by mnie bolała ale na to składa się kilkadziesiąt czynników. Co jest irracjonalnego w patrzeniu na ceny sprzętu w Polsce? To tu mieszkam, tu pracuje i tu kupuje więc dla mnie irracjonalne jest patrzenie i ślinienie się do super cen i super zarobków kolegów za granicy. Zresztą co za różnica, wróćmy do tematu samego produktu nie jego cen

Ciekawe czy nikon wyskoczy z jakimś konkurencyjnym body typu następca d300. Mogliby jeszcze troche namieszać ( i siłą rzeczy chociaż troche uderzyć w ceny 7d2 )
    niezaleznie od tego gdzie sie mieszka canon w stosunku do swoich mozliwosci jest za drogi na tle konkurencji.
    wiemy to przynajmniej od momentu niemal jednoczesnego ukazania sie 5mk3 i nd800. roznica w cenie byla ok 1000 euro , osiagi matrycy nieporownywalne - wszystko na niekorzysc C.

Prawdopodobnie masz rację ,ale:
    Mógłbyś poprzeć swoje wrażenie fotkami z 7DII,bo ja jakoś nie mogę się pogodzić z opiniami (na tak czy na nie) ludzi ,którzy
    swoje opinie przekazują zdecydowanie,a nie są poparte ŻADNYMI dowodami/zdjęciami czy refleksja z pracy lub porównaniem ,
    przy posiadaniu obu modeli.

--- Kolejny post ---

niezaleznie od tego gdzie sie mieszka canon w stosunku do swoich mozliwosci jest za drogi na tle konkurencji.
    wiemy to przynajmniej od momentu niemal jednoczesnego ukazania sie 5mk3 i nd800. roznica w cenie byla ok 1000 euro , osiagi matrycy nieporownywalne - wszystko na niekorzysc C.
    Przecież nic nas nie trzyma przy obecnym systemie.Skoro N jest lepszy i tańszy ,to wystarczy szybka decyzja i już się siedzi w lepszym systemie.
    Nigdy nie bylem pentalibem ani nie jestem Canonlibem . jak uznam ,ze jest mi źle z C ,to przejdę na Sony .
    Coż,czekamy na pierwszego usera canon-board.info z 7DII ,jego fotki z akcji i opinie, Z niecierpliwością .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

5D mkIII daje od reki dobre kolory skory i znacznie mniejsze pliki RAW do mielenia. co dokladnie w tym momencie jest na jego niekorzysc?

to oczywiscie mocno subiektywne spojrzenie na sprawe, ale... i takie kryteria wyboru maja miejsce. nawet czesciej niz rzadziej, bo jesli patrzec pod katem kotleciarstwa (do ktorego 5D mkIII zostal stworzony) to ww D800 nie jest wybitnie atrakcyjna alternatywa.
    www albo tez flickr

Strona 43 z 67 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów