Mój D7100 jakoś specjalnie nie odbiega AF'em od D300 za to jakością obrazka na wysokim ISO (fotografuję głównie w lesie) zabija tego drugiego. Nie bez znaczenia jest dla mnie także tryb, wideo. W D7100 nie pasuje mi za to kilka innych kwestii. Z pozoru błahych, takich jak brak przycisku AF-ON i zbyt plastikowa obudowa. Szukam DX'a z szybkością, celnością i powtarzalnośćą AF, D300 i jakością obrazka na wysokim ISO na poziomie D7100, którym nie rzadko pstrykam na ISO 6400.
Myślałem, że może ktoś z Was już dokonał zakupu 7D2 ;-). Pożyjemy, zobaczymy :-)
__
Mobilnie
Ostatnio edytowane przez Ark ; 10-11-2014 o 12:37
Na wysokim ISO 7d2 i d7100 są praktycznie identyczne.
Na DxO Canon odstaje od reszty dosc znaczaco jesli chodzi o DR i wyciaganie z cieni.
Czy chlopaki z C maja jeszcze duzo do zrobienia - tak. Czy to dyskfalifikuje caly system - nie.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Wywnioskować można dużo. Zależy od umiejętności i chęci testującego. Nikt nie powiedział, że testować trzeba kilka minut. Można godzinę i więcej. A obiektyw oczywiście należy przynieść własny.
P.S. Takiego sprzętu raczej nie kupuje się, jak to ująłeś, "w markecie".
PS2. Ciekawe gdzie znajdziesz te kilkaset opinii na temat servo w 7dII
PS3. Jeśli komuś godzina to mało albo woli iść z korpusem do lasu, to niedługo pewnie korpus pojawi się w wypożyczalniach.
PS4. Na mnie nie liczcie. Dla mnie ten korpus jest na tyle przekonywujący, że kupiłbym go w ciemnoAle nie kupię, bo mam inne plany
PS5. Proszę się nie obawiać, PS6 już nie będzie![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 10-11-2014 o 16:43
nie widze powodu do fetyszowania sie nowym 7d2
przeciez to oczywiste
matryce porownywalna jak do tej pory , z pewnoscia cos tam ciut , ciut bedzie lepiej bo i procesory bardziej wydajane
to i dokladniej mozna przeliczyc dane z matrycy.
AF bedzie troche lepszy , pewnie wprowadza kompensacje barwy swiatla
pare nowych wodotryskow bez wplywu na jakosc.
w sumie bedzie jakosciowo porownywalnie z mk1 , troche lpiej , postep cos jak pomiedzy 5mk2 a 5 mk3 , jakosciowo wiec to samo.
dopoki canon nie wprowadzi totalnie nowych matryc , nie moze byc zdecydowanie lepiej.
S wprwadzil BIl i zbiera tego owoce.
Malutkie przemiany krok po kroku , zadna rewolucja , bedzie to mala ewolucja.
aparat jak aparat.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 10-11-2014 o 16:53