Strona 32 z 67 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Oczywiście że ergonomia to kwestia przyzwyczajenia, ale ja wypowiadam się jako już uzytkownik danej marki.
    Z fotografią(i canonem) mam do czynienia od września 2009 roku i kurde, tematu odklejających się gum w róznych modelach tutaj nie widziałem. W realu także. A Nikony owszem.
    Wadliwy układ AF ZTCP pojawił sie dopiero w temacie 5d3.
    Mi nie chodziło o jednostkowe awarie tylko typowe fuckupy producenta. Na CB nie ma np. tematu: Czy twój xxxx chlapie olejem? A na nikoniarzach jest.
    "Cudze chwalicie, swego nie znacie"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja myślę że każdy system ma wady i zalety. Praktycznie w tej chwili jak ktoś chce mieć dostęp do najlepszych puszek i szkieł to jest ograniczony tylko do N i C i wybór jest wyłącznie kwestią indywidualnych potrzeb, a nie sprawą jakiejś jedynie słusznej prawdy o lepszości danego systemu .
    I co ciekawe niemal w żadnym aspekcie nie ma wyraźnej przewagi jednego systemu nad drugim.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-11-2014 o 14:34
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar RTSiak

I tu pełna zgoda. A żeby mieć wszystko na tip top i tu i tu trzeba wywalić na sprzęt dużą walize złotówek

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    ...tematu odklejających się gum w róznych modelach tutaj nie widziałem...
    Gumy trzymają dobrze to fakt, ale co niektóre były "toksyczne" ;-)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę że każdy system ma wady i zalety...
    Też tak myślę (używam N D300, D7100 jak i C 40D, 7D mk1).
    __
    Mobilnie

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę że każdy system ma wady i zalety. Praktycznie w tej chwili jak ktoś chce mieć dostęp do najlepszych puszek i szkieł to jest ograniczony tylko do N i C i wybór jest wyłącznie kwestią indywidualnych potrzeb, a nie sprawą jakiejś jedynie słusznej prawdy o lepszości danego systemu .
    I co ciekawe niemal w żadnym aspekcie nie ma wyraźnej przewagi jednego systemu nad drugim.
    W końcu nie ma problemu żeby ściągnąć sobie trochę fotek z D7100 na ISO 1600-3200 i pooglądać szumy o choćby tu:
    https://www.flickr.com/photos/119225...73373/sizes/o/
    Dla mnie nie widać różnicy w stosunku do pierwszych fotek z 7DII i żeby zaraz zmieniać system
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

DXO zmierzył osiagi matrycy nowego 7D II i okazało się, że osiągami dorównuje ona do matrycy Nikona D300s wyprodukowanego 5 lat temu.....

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    DXO zmierzył osiagi matrycy nowego 7D II i okazało się, że osiągami dorównuje ona do matrycy Nikona D300s wyprodukowanego 5 lat temu.....
    ale czego to dowodzi? ze 7dII nie zrobi dobrego zdjęcia?
    miałem 7d i bylem zadowolony, ale dałem się uwieść magii FF
    jak będę miał wolna kasę to myślę ze 7dII za jakiś czas trafi do mnie
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie

Ująłbym to inaczej - po 5 latach Canon wreszcie zrobił nieco jednak lepszą matrycę APS-C niż ta w D300s.
    Jestem bardzo ciekawy jak poszło z AF-em - czy jest przynajmniej tak samo dobry jak w D300s?

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ale czego to dowodzi?
    ano tego,że Canon upierając się przy stosowaniu swoich matryc coraz bardziej odstaje od konkurencji. Z liczących się producentów (Canon, Nikon, Sony) jest najsłabszy, w segmencie FF jest jest podobnie. 5 lat różnicy to dwie generacje aparatów, wg tego co tu podają a ta puszka ma przecież być obecna na rynku przez kilka kolejnych lat. Różnice będą jeszcze większe.

Oczywiście nie każdy uzytkownik musi wykorzystywać zalety większego zakresu tonalnego czy głębi kolorów przy niskim ISO. Przy wysokich ISO przewagę ma Canon. Jednak przy niskim, uwzględniając możliwości wyciagania szczegółów z cieni Nikon deklasuje Canonowskie matryce.

Czy nie da się robić dobrych zdjęć z taką matrycą? Da się, ale na pewno będą ujęcia które mogłby byś świetne, a są zepsute. Spotykam się z tym każdego dnia z moim wspaniałym 5D3

Pełne uzależnienie

ano tego,że Canon upierając się przy stosowaniu swoich matryc coraz bardziej odstaje od konkurencji. Z liczących się producentów (Canon, Nikon, Sony) jest najsłabszy
    Niestety to prawda.

w segmencie FF jest jest podobnie[/URL].
    Ale różnice nie są aż tak duże jak w APS-C.

5 lat różnicy to dwie generacje aparatów
    Chyba przesadzasz, bo następcy D300s jeszcze nie ma.

Oczywiście nie każdy uzytkownik musi wykorzystywać zalety większego zakresu tonalnego czy głębi kolorów przy niskim ISO. Przy wysokich ISO przewagę ma Canon. Jednak przy niskim, uwzględniając możliwości wyciagania szczegółów z cieni Nikon deklasuje Canonowskie matryce.

Czy nie da się robić dobrych zdjęć z taką matrycą? Da się, ale na pewno będą ujęcia które mogłby byś świetne, a są zepsute. Spotykam się z tym każdego dnia z moim wspaniałym 5D3
    To dlaczego nie zmieniasz systemu?
    Jak dotąd te słabsze matryce Canona chyba nie spowodowały istotnego spadku sprzedaży jego aparatów w stosunku do żółtej i pomarańczowej konkurencji

Strona 32 z 67 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów