Strona 27 z 67 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Funkcja tak ale nie af :-)
    Jeżeli w 1D X jest możliwość zmiany prędkości migawki (o co pytałem w poście w stosunku do 7DmkII)tak jak w 7DmkII to znaczy że działa. Po za tym co ma konstrukcja AF do prędkości migawki.
    Sądzę, że decydujący jest ten drugi Digic.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    No nie wiem czy AF przy f8 to ekstras z którego mało kto będzie korzystał w typowo spoterskiej puszce, może nie jest to topowa funkcjonalność, ale zdecydowanie przydatna.
    Też dla mnie byłoby to przy wyborze ważniejsze kryterium niż powiązanie punktu AF z pomiarem światła z którego korzystam tylko spiradycznie.
    Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Wyjeżdżasz z manipulacją po czym tłumaczysz dlaczego nowszy aparat ma lepsze jotpegi.
    Jeszcze kwitujesz przecząc sam sobie

Niesamowite jak nowości sprzętowe wyzwalają w ludziach frustrację. Zdania typu "canon wypuścił kolejnego gniota" można wklejac jak szablon przy każdej kolejnej premierze, no szok że ta firma jeszcze istnieje
    Like it!
    Możnaby wręcz pokusić się o stworzenie wykresów przeobrażania się gniota w sprzęt kultowy w miarę oddalania się od dnia premiery .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Ten system AF występuje w tej chwili w trzech korpusach: 1D X; 5DmkIII oraz w 7DmkII
    system AF jest różny w 1Dx i różny w 5Dmk3. Zupełnie inny będzie jeszcze w 7DmkII - marketingowcy próbują wmówić, że to to samo, ale tak nie jest. Wiem, bo używam 1Dx i 5Dmk3. Bez porównania.
    Jeżeli chodzi o definiowanie liczby kl/s w trybie seryjnym to w 1Dx ustawia się dowolnie (ten aparat generalnie jest megacustomizowalny).
    Pozdrawiam,
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    system AF jest różny w 1Dx i różny w 5Dmk3. Zupełnie inny będzie jeszcze w 7DmkII - marketingowcy próbują wmówić, że to to samo, ale tak nie jest. Wiem, bo używam 1Dx i 5Dmk3. Bez porównania.
    Jeżeli chodzi o definiowanie liczby kl/s w trybie seryjnym to w 1Dx ustawia się dowolnie (ten aparat generalnie jest megacustomizowalny).
    Pozdrawiam,
    Dzięki za konkretną odpowiedź.
    Nie rozumiem tylko po co są dwie grupy prędkości. Po co prędkość „low” max. 3fps/s jeżeli w ramach tej opcji można ustawić 9fps/s, czyli prędkość z zakresu „high”?
    Jeżeli jednak działa to fajnie. Obawiałem się, że to jakiś błąd w instrukcji.

W szczegółowej instrukcji do AF'a 7DmkII EOS 7D MarkII AF-Setting Guidebook na stronie 3 pisze:” Blessed with the same AI Servo AF III fokus-tracking as the top-of-the-line EOS-1D X camera,… Tak ogólnie, jeżeli chodzi o sposób działania AF to instrukcje dla jedynki i siódemki różnią się tylko zdjęciami. Jeszcze ilość punktów AF w środkowej strefie jest inna.
    Sądzę, że technicznie to te dwa systemy się różnią (bodajże 3lata różnicy od premiery 1D X) ale sposób działania jest ten sam.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 29-10-2014 o 08:52

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

No więc low i high jest po to, aby sobie skonfigurować np. low na 6kl/s, a high na 12 kl/s, a potem jednym szybkim ruchem przełączać. Oczywiście da się skonfigurować low na 6 i high na 6, ale to ustawienie nie ma sensu
    Co do AF, to z punktu widzenia konfiguracji jest dokładnie identyczny w 5Dmk3 i 1Dx i pewnie będzie podobnie w 7DII, ale jego działanie jest inne (w 1Dx jest szybszy i celniejszy, bo są dwa procesory DIGIC i iTR, czego nie ma w 5Dmk3 i to naprawdę widać jak się używa na servo do ruchomych obiektów, tam gdzie 5D nie daje rady, 1D zwykle daje radę spoko). Oczywiście przy 95% zdjęć normalny użytkownik nie zobaczy różnicy w pracy AF, więc jeżeli ktoś nie potrzebuje lepszego AF i dużego bufora na serie fotek oraz 12kl/s, to wtedy powinien spokojnie kupować 5Dmk3. Fakt, że ergonomia 5D jest do d.. w porównaniu z serią 1D pozostawiam bez komentarza
    -C

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

No więc low i high jest po to, aby sobie skonfigurować np. low na 6kl/s, a high na 12 kl/s, a potem jednym szybkim ruchem przełączać. Oczywiście da się skonfigurować low na 6 i high na 6, ale to ustawienie nie ma sensu
    Taką zmianę w 7D ja robię pokrętłem C1,C2, oczywiście tylko jako "high" lub "low" bez możliwości ustawienia szybkości w zakresach. Możliwość szczegółowego ustawienia prędkości migawki uważam za fajną opcję.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

7DII to chyba ciekawy zestaw z 5DIII.
    Ten artykuł mnie przekonał
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

też sporo poczytałem o tym aparacie. Niestety wychodzi, że szumi masakrycznie (mówię o RAW z puszki, bo wygładzony jpg bez szczegółów mnie nie interesuje) - podobnie jak stare 7D czy 1Dmk3. Daleko mu do 5Dmk3, a jeszcze dalej do 6D, czy 1Dx. Konkurencja go zostawia dalego w tyle pod względem szumów
    A to straszna szkoda, że canon tak dał ciałą z matrycą, bo poza tym fajna puszka by była, ale do zwierzaków jako backup 1Dx się nie nada niestety
    -C

Pełne uzależnienie Awatar zysk

do zwierzaków jako backup 1Dx się nie nada niestety
    Ale może do spottingu i sportu w dobrych warunkach.Obsługuje AF do 8 ,wiec z 100-400L +TC =560x1.6=896 ,prawie do przelotówek ,choć cena mogłaby być troszkę stuningowana w dół .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

Na pokazy lotnicze jak znalazl( bardzo rzadko jestem na pokazach gdzie musze wychodzic z iso poza iso400).
    Tylko co z tego jak kupilem 70D i mając ten aparat jakos nie mogę się przekonać ze 7DmkII byłby lepszym wyborem?
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

Strona 27 z 67 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów