Od niedzieli najaktualniejszą wersją DPP dla 7DmkII jest wersja 4.1.0 możliwa już do pobrania ze strony Canon'a. EOS Utility w wersji 3.1.0 również![]()
Od niedzieli najaktualniejszą wersją DPP dla 7DmkII jest wersja 4.1.0 możliwa już do pobrania ze strony Canon'a. EOS Utility w wersji 3.1.0 również![]()
ja bym się nie podniecał, canon wypuścił kolejnego gniota. Na samplach widać, że szumi niewiele mniej od poprzednika, a szkoda, bo przydałby się porządny szybki aparat w tej klasieNikon z matrycą Sony niestety na razie wygląda na to, że bije wszystko na łeb i dopóki Canon nie zrobi jakiejś rewolucji to może im buty czyścić...
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Kiedyś się mówiło, że papier wszystko przyjmie
Canon EOS 7D Mark II Is Sharper And Has Less Noise Than EOS 5D Mark III - CanonWatch
hehehe...niezła manipulacja. Założę się, że robili w JPG z odszumianiem wbudowanym w aparatpo prostu 7D2 ma lepsze algorytmy, bo jest nowszy i stąd różnice - popatrz na porównanie raw'ów... poza tym 5Dmk3 nie jest mistrzem nieszumienia niestety - dużo lepiej wypada 1Dx, czy choćby 6D
Inna sprawa, że na koniec dnia chodzi o finalny obrazek, więc to są czysto filozoficzne dywagacje
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Poza tym, żeby prawidłowo porównać szumy powinni byli 7DII ustawić na ISO640
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Wyjeżdżasz z manipulacją po czym tłumaczysz dlaczego nowszy aparat ma lepsze jotpegi.
Jeszcze kwitujesz przecząc sam sobie
Niesamowite jak nowości sprzętowe wyzwalają w ludziach frustrację. Zdania typu "canon wypuścił kolejnego gniota" można wklejac jak szablon przy każdej kolejnej premierze, no szok że ta firma jeszcze istniejeInna sprawa, że na koniec dnia chodzi o finalny obrazek, więc to są czysto filozoficzne dywagacje![]()
A racja, pomerdało mi się. To działa odwrotnie :-D To 5DIII powinien być na iso 640 :-) Czyli wyszłoby, że piątka jeszcze bardziej szumi.
I nagle okazuje się, że 5DmkIII już nie da się robić zdjęć![]()
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Tego też nie jesteś w stanie obronićZacznij od ustalenia co działa w pierwszej potędze a co w kwadracie...
--- Kolejny post ---
A wracając do tekstu, do którego zamieściłem linka, to jedyny w miarę sensowny wniosek jaki można z niego wysnuć jest taki, że 600/4 L IS II to bardzo fajny obiektyw i da się go używać z TC 2x III, a nawet z APS-C. Dalej idących wniosków raczej bym nie wyciągał![]()
tak, tak, porównajmy jakość obrazka na animowanym gifie, litości
a tak poza tym to po co perdylion iso w aparacie, który jest ewidentnie przeznaczony do sportu, ptaków i samolotów. Tzn pierdylion iso jest oczywiście fajne, ale użytecznie 3200 myślę że styknie w zupełności w tej puszcze. Poważniejszym strzałem w okolice kolan jest brak połączenia pomiaru światła na spocie z wybranym punktem ostrości. Nie kumam czemu nie można było. Tzn kumam, żeby kupić 1Dx, ale kogo na to stać...
Ostatnio edytowane przez rojo ; 28-10-2014 o 14:59