A dlaczego miałby być tańszy od 6d?
A dlaczego miałby być tańszy od 6d?
Bo to crop.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
7d mkII to quasi odpowiednik 5d mkIII w cropie. Podobnie jak 70d jest cropowym odpowiednikiem 6d. I tak chyba należy na linie produktów canona patrzeć, a wówczas i pozycjonowanie cen się zgadza.
dlategobo jest tańszy
7D | B&H Photo Video
6D | B&H Photo Video
ale ogólnie to fajny korpus (może z wyjatkiem mało innowacyjnej matrycy) więc każda cena może być łatwo uzasadniona, podatek od nowości trzeba zapłacić
Ostatnio edytowane przez jaś ; 11-10-2014 o 17:32
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ostatnio edytowane przez zysk ; 11-10-2014 o 17:46
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
1. eee nieprawda funkcjonuje coś takiego jak cena sugerowana, i producent za pomocą tej ceny pozycjonuje aparat
2. ten duży sklep pozycjonuje zgodnie z zaleceniami producenta (i pewnie ceny zakupu) ktoś pytał dlaczego tańszy - odpowiedź jest prosta tak go wycenia producent
3. tak naprawdęto 6D jest tańszy pomimo wyższej ceny - ze względu na ciągłe promocje - teraz wacoma dają i adobiego w chmurze
jeszcze niedawno adobi był fizyczny, a nie wirtualny - cóż takie podłe czasy nastały
4. niestety te aparaty są słabo porównywalne, więc zaryzykuję stwierdzenie że porównanie ma mały sens ale oczywiście można porównywać wszystko ze wszystkim a i tak wyjdzie że najlepsze fotki trzaska ajfon
busz - dziękuję za wyjaśnienie mojego posta dokładnie to miałem na myśli - tylko cenę
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień