Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Canon EOS 30D - jaki obiektyw?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

jeszcze jedna

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

i jeszcze z wnetrza

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Od tylu...;-)

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

I ostatnie z imprezki.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Nie jestem zawodowym fotografem slubnym i moze nie sa to dziela sztuki, ale wg mnie te zdjecia chyba swiadcza na korzysc 17-40L.
    Raczej swiadcza na korzysc i umiejetnosc uzywania Photoshopa.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

EF-S 17-85mm f/2,8 USM IS taki to i dla mnie byłby optimum (szkoda że kanonierzy z centrali o takim nie pomyśleli) do tego posiadany 100-400 IS plus 50 1.4 do zadań specjalnych i w zasadzie mi wystarczy. Narobiłem sobie smaku na te 35L 1.4 ale niestety tej ogniskowej praktycznie nie używam bo zwykle potrzebuje albo szeroko w ciasnym muzeum albo długo.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    zwykle potrzebuje albo szeroko w ciasnym muzeum albo długo.
    I dlatego zamiast 50 1.4 mysl raczej o czyms jasnym 20-28mm i czyms jasnym 85-100mm a nie 50 1.4 bo 50 to ani szeroko ani dlugo a jedynie jasno... i dlatego ja sprzedalem bo w ciagu roku uzylem moze z 5 razy a po dokupieniu neidawno 85tki i Sigmy 20tki 50tka juz naprawde zbedna sie okazala.

arhom
    Guest

Domyślnie

Oki Pierwsze rozważania:

Wybierać EF 17-40L + Tamron (znacznie lepsza jakość w stosunku do poniższego?)

ewentualnie EF-S 17-85 USM IS

Z tego co wiem, zarówno jeden jak i drugi do jasnych nie należą w związku z tym
    jak wypada ich zachowanie przy długich czasach (ciemno w kościele, zakaz użycia lampy)?
    Czy w takim wypadku nie lepiej z IS?

Co do kitu, to chyba jednak są dwa - w ofercie sklepów oprócz wspomnianego wcześniej faktycznego KIT`a Canon EOS 30D + EF 18-55 DC Kit jest jeszcze: Canon EOS 30D + EF-S 17-85 Kit obiektyw EF-s 17-85mm f/4-5.6 USM IS

W drugim przypadku kupując zestaw to obiektyw wychodzi 1030zł, natomiast kupując obiektyw zaołacić treba 2789zł.

Wiem, że pytania nie mają sensu, ale naprawdę przed zakupem nie mam możliwości dokonania porównań. Z góry dzięki za podpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez arhom ; 30-03-2006 o 07:50

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arhom
    Z tego co wiem, zarówno jeden jak i drugi do jasnych nie należą w związku z tym jak wypada ich zachowanie przy długich czasach (ciemno w kościele, zakaz użycia lampy)?
    A w ogóle masz legitkę fotografa uprawnionego do fotografowania liturgii? Warto mieć Zakaz używania lampy co prawda jest ale wiadomo, że w większości przypadków oznaczałoby to nie robienie zdjęć. A jak się trafi upierdliwy ksiądz to nic nie pomoże...

Czy w takim wypadku nie lepiej z IS?
    Wydaje mi się, że dla Ciebie 17-85 IS będzie dobrym wyborem.

Co do kitu, to chyba jednak są dwa - w ofercie sklepów oprócz wspomnianego wcześniej faktycznego KIT`a Canon EOS 30D + EF 18-55 DC Kit jest jeszcze: Canon EOS 30D + EF-S 17-85 Kit obiektyw EF-s 17-85mm f/4-5.6 USM IS
    W ofercie sklepów są też body 20D, 350D z np. Sigmą 18-125 lub 18-200. No to mamy już cztery kity "Canon Kit" rozumiemy jako podstawowy (tani) obiektyw zoomik sprzedawany w zestawach przez Canon'a, a nie występujący w zestawie oferowanym przez taki czy inny sklep. W tym wypadku 18-55/3,5-5,6 wypuszczony razem z 300D, ew. wersję II do 350D/ew. 20D.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Raczej swiadcza na korzysc i umiejetnosc uzywania Photoshopa.
    Masz w 100% racje, gdyz RAW-y wywoluje wlasnie spod Photoshopa

ps
    jedyne "obrabiane" to samochod - ale to nie wplywa na fakt, iz szeroki kat przydal sie w tym wypadku, nie prawda?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów