Popieram. Będzie tylko - poczytaj tu (FAQ)Zamieszczone przez gwozdzt
![]()
Popieram. Będzie tylko - poczytaj tu (FAQ)Zamieszczone przez gwozdzt
![]()
Wiecie - czasem mnie zadziwiacie swoja cierpliwoscia.Zamieszczone przez Raff
Wg mnie to walka z wiatrakami, bo przeciez jak ktos nowy i pierwszy raz na forum, to praktycznie zawsze najpierw zada pytanie a potem bedzie szukac. Ale moze nie mam racji :rolleyes:
Dzięki za pierwsze info... Czekam za więcej.
Przepraszam, że ponawiam pytanie. Faktem jest, że już dość dużo na ten temat czytałem, również na tym forum i czytać będę dalej. Jednak im więcej czytam, tym mam większy mętlik w głowie.
Na dzień dzisiejszy to sprzęcik będzie mi potrzebny do focenia imprez typu wesele.
Chciałbym się upewnić przed zakupem, ponieważ już raz popełniłem błąd kupując S2 IS zamiast lustrzanki.
Co do kitu, to który polecacie ponieważ są dwa. Ten drugi z 17-85 ma USM i IS
Nie wypada on źle cenowo (w zestawie) dokupując go osobno już tak dobrze nie jest.
W przypadku polecanej L-ki podobno ta 40-stka do wesel się nie nadaje.
Co wy na to?
To, że jestem nowy na tym forum to nie jest do końca prawdą. Przecież można czytać forum i się nie rejestrować, nieprawdaż???
Opcja szukaj jest mi znana.
Ostatnio edytowane przez arhom ; 29-03-2006 o 20:22
Kit jest jeden czyli EF-S 18-55. EF-S 17-85 ma świetny zakres, IS i USM ale jakość optyczna niedużo lepiej od kita. I poprawka - jest (ma być) 17-55/2.8 nie 17-85/2.8.Zamieszczone przez arhom
Nadaje się, nadaje. Do reportażu jak złotoZamieszczone przez arhom
Czasem przykadrujesz i po sprawie. Na plener będzie krótki. Kwestia podejścia do tematu ale portrety lepiej z zasady robić tele (gęstsza perspektywa, mniejsze przerysowania). Jeśli chcesz jedno szkło, bierz 17-85. A jak 17-40 (pamiętaj, że to EF więc zakup przyszłościowy) to musowo dokupić np. Tamrona 28-75, no a jeszcze później coś dłuższego
![]()
Ostatnio edytowane przez Raff ; 29-03-2006 o 20:52
Nie jestem zawodowym fotografem slubnym i moze nie sa to dziela sztuki, ale wg mnie te zdjecia chyba swiadcza na korzysc 17-40L.Zamieszczone przez arhom
Raczej swiadcza na korzysc i umiejetnosc uzywania Photoshopa.Zamieszczone przez Pikczer
Masz w 100% racje, gdyz RAW-y wywoluje wlasnie spod PhotoshopaZamieszczone przez Vitez
ps
jedyne "obrabiane" to samochod - ale to nie wplywa na fakt, iz szeroki kat przydal sie w tym wypadku, nie prawda?