Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Canon EOS 30D - jaki obiektyw?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Ale ten "KIT" to nie jest prawdziwy KIT, tylko zestaw składany przez sprzedawców a nie Canona.
    Sugerujesz, że kit sprzedawany przez Canona będzie jeszcze bardziej korzystny cenowo? Bo 1000PLN za 17-85 to moim zdaniem wreszcie cena adekwatna do możliwości i jakości tego szkła.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Sugerujesz, że kit sprzedawany przez Canona będzie jeszcze bardziej korzystny cenowo? Bo 1000PLN za 17-85 to moim zdaniem wreszcie cena adekwatna do możliwości i jakości tego szkła.
    Oj, niczego nie sugeruję. Ciekawy jestem po prostu jaka będzi cena w "prawdziwym" kicie. A cena 1000zł byłaby dobra, gdyby rzeczywiście była, bo w tej chwili różnica jest większa i waha się w okolicach 1300-1500zł.

arhom
    Guest

Domyślnie

Niestety jeszcze nie mogę odpowiedzieć na pytanie co kupiłem, ponieważ zakupu jeszcze nie dokonałem. Skłaniam się jednak w kierunku zestawu EOS 30D + 17-85 USM IS ze względu na stosunkowo niezłą cenę a potem zapewne coś dokupię zgodnie z sugestiami. Wszystko się niestety opóźnia z tego względu, że najpierw muszę kupić zestaw do edycji video (komp, soft itd).

Możliwa jest jeszcze opcja 17-55 2,8 w zależności od tego czy będzie już dostępny w momencie zakupu i jak wypadnie jakościowo/cenowo. Przy okazji - czy ktoś się orientuje kiedy ma być dostępny???
    Ostatnio edytowane przez arhom ; 05-05-2006 o 17:08

Dopiero zaczyna

Domyślnie

arhom, jedziemy na tym samym wozie
    Już niedługo stanę się posiadaczem 30D. Mam do rozdysponowania 6000 i zastanawiam się tylko które szkło będzie lepsze. W grę wchodzą jedynie 2 szkiełka 17-85 canona i 28-75 tamrona. W przyszłości może pojawią się jakieś L-ki ale nie na starcie.

Zakupu dokonam na 100 % w czerwcu tylko jeszcze się zastanawiam gdzie się wybrać na zakupy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak już wcześniej wspominałem zakupu dokonam w czerwcu czyli już niedługo

Wczoraj byłem z laptopem w sklepie i sprzedawca pozwolił żebym pstryknął parę zdjęć 30D z załóżoną jakąś sigmą (tylko nie pamiętam jaką ale kosztowała coś ok 650zł) i nikonem D70s z obiektywem 18-70.

Różnica jest niesamowita oczywiście na korzyść canona. Myślę że jak podepnę jakieś lepsze szkiełko to będę jeszcze bardziej zadowolony.

Jednak mam jeszcze minimalny dylemacik. Puszka 30D bardzo mi odpowiada, ale w tym roku będę mógł sobie pozwolić jedynie np na tamrona 28-75. Czy nie lepiej byłoby kupić 350D + grip + 17-40L ???

W sumie wszyscy polecają kupienie tańszego body i lepszego szkła... Sam nie wiem co robić

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artex
    W sumie wszyscy polecają kupienie tańszego body i lepszego szkła... Sam nie wiem co robi
    Ja nie polecam, bierz trzydziestkę, ewentualnie używaną 20D.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artex
    Puszka 30D bardzo mi odpowiada, ale w tym roku będę mógł sobie pozwolić jedynie np na tamrona 28-75. Czy nie lepiej byłoby kupić 350D + grip + 17-40L ???
    W sumie wszyscy polecają kupienie tańszego body i lepszego szkła... Sam nie wiem co robić
    Zalezy czy wg ciebie na pewno 17-40 jest lepsze. Tamron 28-75 jakoscia podskakuje spokojnie Lkom.
    Tylko nie zapomnij ejszcze ktia do 30D wziac "tak na wszelki wypadek" .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chyba już przestanę kombinować tylko zacznę szukać odpowiedniego sprzedawcy. Kupię 30D + tamrona 28-75.

Aha, czy znacie jakiś tani sklep z podkarpackiego? Znalazłem parę ofert na allegro w krakowie, ale nie chce mi się tam specjalnie jechać bo mam 200 km w 1 stronę.

A może kupić u cichego? właściwie to jeszcze nigdy nie robiłem tak poważnych zakupów wpłacając komuś tyle kasy na konto...

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Czytajac wszystkie wątki i sugestie w tym poscie najlepiej wychodzi coś ok.28-70mm
    Wiec ja właśnie używam 28-70 2.8L i do tych celów co ty potrzebujesz jest w zupełności wystarczający a zarazem jakościowo najlepszy. U mnie śmiga z 1N i 30D. Fakt że cena nie należy do najniższych lecz coś za coś. A jeśli bedziesz chciał jakieś tele to wtedy bedziesz zastanawiał się nad 100-wzwyż.
    Zainwestuj a nie stracisz.
    Taki obiektyw nawet przeżyje upadek do strumyka
    Pozdrawiam

prosty tekst może ci rozjaśni http://www.photo.net/equipment/canon/28-70

a tu kolega z forum http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=28-70
    Ostatnio edytowane przez kwv ; 01-06-2006 o 10:41

SUNNY
    Guest

Domyślnie

A Tokiny????? Dobre To Pieruństwo???

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów