Przeciez w canonie sam sobie mozesz wykropowac w lr.
Wysłane z mojego SM-N910C
Przeciez w canonie sam sobie mozesz wykropowac w lr.
Pobawiłem się trochę D750 i mogę napisać że AF mi sie podoba, iso również, ale nie zauwazyłem różnicy w stosunku do mojego, takze jest =
Ale wnerwia mnie kanał czerwony czyli ilość owej czerwieni, strasznie trudne do usynięcia. Nie tylko ja mam takie zdanie
W czym dokładnie nie zauważyłeś różnicy z 6D? W AF?
Co do czerwieni to się nie wypowiem bo nie robiłem zdjęć testowych, ale jeśli chodzi o jpeg to raczej łatwo powinno się to skorygować już w aparacie, bo D750 daje duże możliwości ustawień, nie mówiąc o wyborze trybu Neutral lub Portret, zamiast Standard czy Vivid - na Nikoniarzach czytałem że dość łatwo się tę czerwień kontroluje. Masz na myśli RAW?
Arturmaksymilian: chyba nie wiesz czym jest softwarowy crop. Efekt jest taki sam jak bys sobie sam zcropowal zdjecie w programie. Jak bys dobrze zaszalal to mozesz zrobic z 50mm 5000mm.
dzieki za uswiadomienie. No jesli to tylko wirtualny crop to nic mi to nie da. Poza tym jednak bardziej przemyslalem temat, policzylem sobie koszt przejscia na Nikona I mi sie to nie kalkuluje. Zostajac w canonie bede mial dodatkowe 3-4 tys na obiektyw. Zatem canona d40 uzyje do fotografii ptasiej , ktora ostatnio mnie kusi. Zas do fotografii nocnej I krajobrazowej jednak 6d. Pomimo wszystkich zalet d750.
no wlasnie nie wiem. chetnie dam sie uswiadomic wiec lepiej wiedzacych. Ale zakladajac, ze jest tak jak piszesz to w takim razie po co taka funkcja skoro mozna ten efekt osiagnac w dowolnym programie graficznym po obrobce zdjecia.
Bo marketing mial taki pomysl