Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: Nikon D750

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie Odp: Nikon D750

Przeciez w canonie sam sobie mozesz wykropowac w lr.

Wysłane z mojego SM-N910C

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez arturmaksymilian Zobacz posta
    24-105 4.0 is usm L, 50 1.4, sigma 10-20 ex hsm 4.5-5.6
    W zasadzie nic Cie nie trzyma w Canonie. Jak masz parcie na 750'ke kup ja.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Pobawiłem się trochę D750 i mogę napisać że AF mi sie podoba, iso również, ale nie zauwazyłem różnicy w stosunku do mojego, takze jest =
    Ale wnerwia mnie kanał czerwony czyli ilość owej czerwieni, strasznie trudne do usynięcia. Nie tylko ja mam takie zdanie

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Pobawiłem się trochę D750 i mogę napisać że AF mi sie podoba, iso również, ale nie zauwazyłem różnicy w stosunku do mojego, takze jest =
    Ale wnerwia mnie kanał czerwony czyli ilość owej czerwieni, strasznie trudne do usynięcia. Nie tylko ja mam takie zdanie
    W czym dokładnie nie zauważyłeś różnicy z 6D? W AF?

Co do czerwieni to się nie wypowiem bo nie robiłem zdjęć testowych, ale jeśli chodzi o jpeg to raczej łatwo powinno się to skorygować już w aparacie, bo D750 daje duże możliwości ustawień, nie mówiąc o wyborze trybu Neutral lub Portret, zamiast Standard czy Vivid - na Nikoniarzach czytałem że dość łatwo się tę czerwień kontroluje. Masz na myśli RAW?

Arturmaksymilian: chyba nie wiesz czym jest softwarowy crop. Efekt jest taki sam jak bys sobie sam zcropowal zdjecie w programie. Jak bys dobrze zaszalal to mozesz zrobic z 50mm 5000mm.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

dzieki za uswiadomienie. No jesli to tylko wirtualny crop to nic mi to nie da. Poza tym jednak bardziej przemyslalem temat, policzylem sobie koszt przejscia na Nikona I mi sie to nie kalkuluje. Zostajac w canonie bede mial dodatkowe 3-4 tys na obiektyw. Zatem canona d40 uzyje do fotografii ptasiej , ktora ostatnio mnie kusi. Zas do fotografii nocnej I krajobrazowej jednak 6d. Pomimo wszystkich zalet d750.

Coś już napisał

No jesli to tylko wirtualny crop to nic mi to nie da.
    A czym różni się ten "wirtualny" od "fizycznego"? Dane są zapisywane z części sensora równej matrycy DX i zawartość cropa widzisz w wizjerze kadrując.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

no wlasnie nie wiem. chetnie dam sie uswiadomic wiec lepiej wiedzacych. Ale zakladajac, ze jest tak jak piszesz to w takim razie po co taka funkcja skoro mozna ten efekt osiagnac w dowolnym programie graficznym po obrobce zdjecia.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Bo marketing mial taki pomysl

Wysłane z mojego SM-N910C

Coś już napisał

po co taka funkcja skoro mozna ten efekt osiagnac w dowolnym programie graficznym po obrobce zdjecia.
    Po to, że nie wszyscy kadrują post factum, nie mówiąc już, że nie wszyscy w ogóle obrabiają zdjęcia, po to, że bufor i karta się wolniej zapełnia, że niektórzy nie chcą oglądać czarnych rogów części szkieł DX ani w wizjerze, ani na LCD itp, itd.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów