Pogoda w Warszawie dzis była zgodnie z prawem murphyego do bani w 1 części dnia wiec udałem sie na giełdę.zgodnie z przypuszczeniem
Nic ciekawego tam dla siebie nie znalazłem. O canonie 6d to tam chyba mało kto słyszał , widziałem za to kilka practik i masę bezuzytecznego juz szkliwa. Wracając do tematu tego posta uświadomiłem sobie dzis ze nikon d750 ma coś co bardzo by mi sie tez przydało
W fotografii ptasiej: tryb DX czyli opcje cropa bodaj 1.5. Jeśli dobrze to rozumiem z obiektywu 300mm (np. 2.8 tokina) zrobi mi sie wówczas 450mm. Po dodaniu dobrego telekonwertera bede dysponować 675mm przy nadal akceptowalnym świetle około 4. To wszystko puszka + obiektyw (punkt odniesienia to tamron 300mm 2.8 za 2300pln używka ktory kupił 2 tyg temu znajomy pentaxiarz) + telekonwerter w cenie poniżej 10000pln.Za taki zestaw dla natywnej pełnej klatki musiałbym wybulic ze 2-3 razy tyle!!! "Jedyny" problem jaki u siebie teraz widzę to potencjalne wyjście z systemu canon co przy 3 obiektywach: 24-105 4.0 is usm L, 50 1.4, sigma 10-20 ex hsm 4.5-5.6 nie powinno być czymś nieosiągalnym. Pytanie za ile sprzedam powyższe używki i kupie ekwiwalent nikona byłoby tu pytaniem rozstrzygającym. Czuje ze winienem sobie to poprzeliczac.
--- Kolejny post ---
@zysk,
Z tym przezuceniem sie z canona na fuji, smsunga to Wasc sobie jaja robisza ja tu mam realny dylemat.