Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: Nikon D750

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nikon D750

No niestety Nikon ma coś ostatnimi laty pecha. Nie wiem co jest tego przyczyną ale dawniej tego nie było. Raczej byli synonimem trwałości i jakości. To bardzo źle, są praktycznie jedynym liczącym się konkurentem Cwanona i takie wpadki dla nas oznaczają że Canon może spać spokojnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Miasto
    Pod Tatrami

Pytanie czy tym razem Nikon znów nie zamiecie sprawy pod dywan, jak było z D600.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

sądząc po cytowanych wyjaśnieniach serwisu są na etapie "tak ma być bo tak jest dobrze" - cień sprawia fatalne wrażenie, dodatkowo wydaje się że to odbicie powiększa flarę od obiektywu co jeszcze dodatkowo zmniejsza kontrast. ale zawsze można obrócić korpus do góry nogami przy robieniu zdjęć pod światło "efekt dodany" powinien ustąpić.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ale zawsze można obrócić korpus do góry nogami przy robieniu zdjęć pod światło "efekt dodany" powinien ustąpić.
    O i to jest prawidłowe rozwiązanie problemu

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Najprostsze sposoby sa najlepsze
    SONY

Pełne uzależnienie

do góry nogami ergonomia nie będzie najlepsza ale po podpięciu wężyka jakoś się powinno dać używać
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Miasto
    Pod Tatrami

Na forum Nikona ludzie nie mają aż takiego poczucia humoru, szczególnie Ci co wydali 8 baniek za to cudo. Może się w konsekwencji okazać że jakoś to będą naprawiać ale utrata wartości będzie już nieodwracalna. Tak przecież było u nas z 1D mkIII.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

co do poczucia humoru - no cóż też się uśmiecham jak czytam posty wątki założone przez jednopostowców jaki to ten np. 6D jest do du... w porównaniu z żółtą konkurencją ostatnio nawet taki gość wypisywał peany na temat zakupu 750 i nic się nie chciało zgadzać w jego postach, napisałem coś ze dwa razy ale ile razy można się kopać z koniem - taki zawsze wie lepiej nawet jak korpusu który tak krytykuje w ręce nie miał, ciekawe czy już kupił ten D750 - zawsze się zastanawiam "czarny pijar" czy ludzie tak sami z siebie mają, moja opinia na temat konkurencji jest jasna - im lepszy aparat wyprodukuje konkurencja tym lepszy produkt dostaniemy od "naszej ukochanej firmy" pisałem o tym wielokrotnie.
    a ogólnie to Wesołych Świąt - dla wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 24-12-2014 o 16:31
    Jestem szumofobem

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów