A te dwadzieścia mm to jest na stałe przyspawane do tego korpusu że to taka jego zaleta.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na papierze świetna pucha. Zobaczymy w praktyce,ale jestem przekonany, ze będzie super.
Odchylany ekran BARDZO mi się podoba. Pomimo, że foce 5dmkII i 6d ciąglę zazdroszczę go koledze, który ma 60dUjęcia z poziomu podłogi albo nad tłumem. Bardzo przydatna rzecz np. w reportażu albo fotografii dzieci (z przyczajki).
Kukułka też się czasami przydaje do zwykłych pstryków
20/f1.8 to też strzał w 10. Do tej pory była tylko stara sigma z wątpliwą jakością i AFem. Nowy nikon jest świetny na FF ale też do cropa. Dziwne, że dopiero teraz coś takiego wypuszczają. Nikt nie miał jasnej szerokiej stałki do PAS-C.
Ostatnio edytowane przez jinks ; 12-09-2014 o 12:29
Miłego dniamoja www
WOW - dodali auto iso przy filmowaniu ...![]()
Na dpreview podali, nieco inne szczegóły np. że ma filtr AA, zebra tak, ale bez focus peaking.
Trzeba będzie poczekać na oficjalne parametry od Nikona.
Digital Photography Review
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
nigdy nie kupię puszki z ruchomym lcd![]()
no chyba że już nie będzie z nieruchomym - to sobie przykleję![]()
Miłego dniamoja www