Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 94 z 94

Wątek: Nikon D750

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: Nikon D750

Dzieki za odpowiedzi. Wobec tego to dla mnie żadna przewaga a jedynie
    Niepotrzebny wodotrysk. Ja zdjęcia obrabiam i kadruje. Tak , zostanę przy canonie.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    W czym dokładnie nie zauważyłeś różnicy z 6D? W AF?

Co do czerwieni to się nie wypowiem bo nie robiłem zdjęć testowych, ale jeśli chodzi o jpeg to raczej łatwo powinno się to skorygować już w aparacie, bo D750 daje duże możliwości ustawień, nie mówiąc o wyborze trybu Neutral lub Portret, zamiast Standard czy Vivid - na Nikoniarzach czytałem że dość łatwo się tę czerwień kontroluje. Masz na myśli RAW?
    Pisałem o iso, jego zasięgu i ziarnie. Co do AF to nie będę dyskutował bo sam fakt że ma więcej krzyżowych, szkoda że tylko w centrum, stawia go wyżej, na AF sie nie skupiałem, działał ok z 50mm 1,8G. Intersowała mnie kolorystyka i to jak oddaje odcień skóry. Sam obrazek bez obróbki, mowa o raw, nie podobał mi się, zwłaszcza ilosc czerwieni. Bawiłem się raw w capture nx-d. Nie ma co ukrywac że mam małe doświadczenie w obróbce plików nikona i sam warsztat i presety pod dana puszkę wniosą wiele. 5d II też miał wiecej tej czerwieni, ale szybciem byłem w stanie sie z tym uporać niż w D750. Napewno brak doświadczenia. Samo WB, plik prosto z aparatu bardziej mi sie podoba z D610 czyteż D800 i wolałbym zaryzykowac z D800.
    Jesli tylko wpadka z flarą okaże się jedyna to ma szanse powtórzyć sukces D700. Oby tak było. Specyfikacja zachęca
    Fajnie mozna to porównać
    Image comparison: Digital Photography Review
    na górze można też wł/wył światło
    Ostatnio edytowane przez tkosiada ; 13-03-2015 o 11:46

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    na górze można też wł/wył światło
    Nie włączyć/wyłączyć światło, tylko przełączyć temperaturę barwową i styl oświetlenia, by dało się zobaczyć, jak obrazek zachowuje się np. w cieniach i zbalansowany do żarowego.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

podsumujmy ten watek, I w sumie inne podobne, moim zdaniem nieslusznie pozamykane przez administratorow (przyklad: dlaczego Canon nie uczy sie od Nikona - bardzo sensowny i zasadny). Nikon 750d to konstrukcja nie majaca niestety odpowiednika u Canona. Model ten góruje nie tylko nad 6d ale pod wieloma wzgledami nad 5dmk3. Wynika to nie tylko z danych na papierze ale I z przykladowych testow: Nikon D750 Review: Nikon... You've Created a Monster

co nie odwiedzie mnie raczej od pozostania przy canonie z powodow posiadania szkieł oraz takich cech 6d, ktore wystarczaja mi I dlugo beda wystarczaly do typu fotografii, ktora wykonuje (przyroda, malo dynamiki, noc, nie pstrykam slubow). Mowi sie trudno. Zgodzimy sie tu w zasadzie, ze dla osob z duzym lub srednim doswiadczeniem, posiadajacych juz swoj system (canon) najwazniejsze poza umiejetnosciami I doswiadczeniem sa szkla , a dopiero potem body. Wiemy ze w kwestii body Nikon aktualnie jest lepszy. Trzeba to pokornie zniesc I tyle. Dla zadowolonych ze swoich aparatow to nie jest wielki problem I nie ma sie co oburzac oraz zaklinac rzeczywistosci. Ponadto mysle, ze nie ma sensu sie jakosc wsciekac na opis lepszych lub bardziej zaawansowanych rozwiazan innych niz canon firm. To dobrze ze istnieja i motywuja marke do ktorej jestesmy przywiazani do nadazania za rynkiem.

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów