Pokaż wyniki od 141 do 150 z 159

Wątek: TAMRON 15-30 f/2.8 VC USD - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: TAMRON 15-30 f/2.8 VC USD - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    U optycznych widać flary, więc o tym napisali. Może Tamron ma problem z jakością powłok?
    nie mam oczywiscie tego obiektywu , ale pare ostatnich laty mialem 2 tamrony i starsze tez jeszcze mam- ale to z innej epoki.
    tamron powloki ma opanowane - nie bylo jakis szczegolnie nieprzyjemnych zjawisk. wlasciwie w praktyce bez zastrzezen.
    (rzeczywiscie probelmy z powlokami mial i ma samyang )

nie wyobrazam sobie aby do takiego obiektywu stosowal jakies gorsze powloki.

mnie sie w ogole podoba filozofia tamrona.
    oszczedzaja tam , gdzie to nie ma wplywu na jakosc optyki , czyli na mechanice i to w rozszdny sposob - troche mniej eleganckie wykonczenie itd , itp . w srodku to nie wiem , ale nie oczekiwalbym szcztu mozliwosci konstrukcyjnych.
    raczej wystarczajaco solidnie, ale nie do twardej pracy.

natomiast cieszy mnie , ze T opanowal stabilizacje , robia na prawde skuteczna . W temacie AF jest tez coraz lepiej , jeszcze moze nie C , ale jest juz dobrze.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Jak dla mnie - za duzo kombinacji.

to jest troche tak jak przed laty w stanach ktoras marka samochodow nagle sie zle sprzedawala.
    zrobili badania , za mase pieniedzy.
    okazalo sie , ze powodem byl brak chwytaka na puszke coca coli w zasiegu reki kierowcy .
    samochody ktore to mialy , nawet moze i gorsze sprzedawaly sie lepiej.

najczesciej filtry udaje sie bezproblemowo i mniejszym nakladem pracy symulowac w komputerze.
    jasne jakies sytuacje , ze sie ich nie da zastapic istnieja , ale ostatecznie wszystko jest tylko kwestia przeliczenia w fotografii cyfrowej.

Uprawnienia umieszczania postów