Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
Profesjonalne lustra (jedynki i im podobne) i tak skazane bedą na min 22mp na FF wiec w nastepcy 10 lub 12 mp to raczej powinien być standard.
Nie szastajcie za Canona tak tymi mega pixelami. Toz juz 30D mial miec 10mpix. I co?? Kupa. Tak mi sie cos widzi, ze albo tempo pixelizacji zwolnilo, albo Cwanon sie przyczail i przywali wkrotce czyms zdecydowanie nowym/lepszy (nowa technologia matryc, nowy DIGIC etc).
Przemawia za tym kosmetycznosc zmian w korpusach (brak nowych matryc, elektroniki) i prawdopodobny krotki czas zycia modelu 5D, co sugeruja spadki cen i rabaty, chyba szybsze niz w przypadku innych modeli. I wogole mam wrazenie ze 5D to takie badanie rynku jest wogole (czy narod bedzie chcial FF, czy tylko krzyczy na dpreview). Albo sie myle i spadki cen wymusilo D200, ktore przeciez schodzi jak "cieple buleczki" ;-)

A moja lista zyczen:
- ISO w wizjerze
- bracketing pod przyciskiem
- "drabinka" +/- 3EV
- przycisk z MLU
- FF
- ha, tu was zaskocze, ciut mniejszy grip!! Teraz z plytka do niczego nie siegam.
- I mam jeszcze jedno marzenie :-) Taki ficzer: Blokuje pomiar swiatla przyciskiem, blokuje jeszce raz, a Cwanon mi wyswietla (moze byc w tym samymy miejscu co ISO) roznice w EV Takie szybkie sprawdzanie czy mi "histogram nie wyjedzie" ;-) przy pomiarze punktowym. Tak wiem, mozna drabinka w trybie M, ale jak sie ma drabinke +/- 2EV to se mozna :-/
- CF z ustawieniem czasu blokowania ekspozycji (o ile sie nie myle wszstkie Cwanony maja zafiksowny ten czas.

A najbardziej mnie wnerwia to ze wiekszosc naszych zyczen, to ... software

Marcin