Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Canon 5d mark III + analogowe szkła = problem

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon 5d mark III + analogowe szkła = problem

Cytat Zamieszczone przez deiformis Zobacz posta
    natomiast podpinałem starsze szkła przez M42, ale nowy Samyang 14mm zachowuje się tak samo z moją puszką...
    Kiepska sprawa z tym Samyangiem. Spróbuj może zrobić aparatowi hard reset bo może elektronika z przejściówki M42-EOS zakłóciła tę oryginalną Canona (brzmi jak jakieś science-fiction ale już różne rzeczy widziałem). Ta operacja wykasuje wszystkie ustawienia osobiste w aparacie (przypisane np. pod C1 i C2) także może lepiej je sobie gdzieś zapisać na kartce żeby potem je szybko z powrotem wprowadzić.

This is how Canon tech support instructed me...: Canon EOS 7D / 10D - 70D Talk Forum: Digital Photography Review - tak się robi hard reset aparatu, to chyba uniwersalna metoda na wszystkie Canony.

"memory backup battery" w 5D Mark III jest ukryta w innym miejscu i trzeba mieć pod ręką wkrętaka w standardzie Philips (końcówka w kształcie +) - przymierzałem do swojego 6D i pasował ten najmniejszy oznaczany jako Ph000. Tutaj Pro Photographer Tech (ProTogTech) | Canon 5D mark III Clock Battery Location & Removal ktoś dokładnie pokazał gdzie siedzi "memory backup battery" w 5D Mark III. Zwróć uwagę na to którą stroną jest włożona, żebyś się czasem później nie pomylił przy montażu.

Jak Samyang ruszy to już nie kombinuj nic z M42 na tym body. Jak nie ruszy to mnie się w tym momencie również kończą pomysły.

Cytat Zamieszczone przez deiformis Zobacz posta
    a opcji "zdjęcia bez obiektywu" i tak jeszcze nie udało mi się znaleźć ^^
    I raczej nie znajdziesz bo ta opcja w menu pojawia się chyba wyłącznie w bezlusterkowcach, u Canona na pewno występuje w EOS M - wiem bo mam jeszcze ten aparat na stanie jako awaryjne body.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 11-09-2014 o 11:21

Uprawnienia umieszczania postów