Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: Oszust obecny na OLX.pl

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Oszust obecny na OLX.pl

Jeśli to jest Visa czy MC to pewnie tak. A jest?
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

I visa i mc mają w swojej ofercie prepaid, od banku zależy, czy wprowadza taki produkt na rynek.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

No oczywiście że tak, banki i różne inne instytucje finansowe oferują różniste karty (setki co najmniej) w systemie Visa, Mastercard, czy cokolwiek.

W tym wiele kart prepaid. Karty prepaid są głównie NIE po to, żeby było bezpieczniej (bo karty kredytowe są najbezpieczniejsze) ale np. dla osób, którym nikt nie da karty kredytowej na rozsadnych warunkach z większym limitem, lub do obsługi konta na którym są pieniądze, a nie wpłaca sie na kazdy zakup.

Sam mam kartę połączona z kontem bankowym (nb. założonym specjalnie do kilku przelewów z/do Polski, bo ten bank akurat oferuje niskie koszty przelewów). Nie używam jej nigdy w żadnym Internecie, właśnie dlatego, że jest połączona z moimi własnymi pieniędzmi. A leży tam jakaś suma po to, żeby nie płacić żadnych miesięcznych opłat. Więc nie kosztuje mnie to ani centa.

Ale innej karty, też połaczonej z kontem, używam codziennie, choć w Internecie też bardzo rzadko. Nie pamiętam kiedy ostatnio zatankowałem za gotówkę. Pewnie z ćwierć wieku temu.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 08-03-2015 o 02:55
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony

A jak się ma to do takiej ustawy:

" ... Zgodnie z Ustawą z dnia 16 listopada 2000r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (tekst jedn. DZ.U z
    2010r. Nr 46 poz. 276 z późn. zm. instytucje obowiązane są do stosowania wobec swoich klientów środków bezpieczeństwa finansowego
    polegających na identyfikacji klienta i weryfikacji jego tożsamości polegającej m.in. na ustaleniu i zapisaniu cech dokumentu
    stwierdzającego na podstawie odrębnych przepisów tożsamość klienta.

Identyfikacja osoby składającej dyspozycję możliwa jest wyłącznie w oparciu o ważny dokument (zgodnie z ww ustawą, dokumentem
    takim jest dowód osobisty albo paszport). Po otrzymaniu nowego dokumentu tożsamości dokonaj jego rejestracji w Banku.

Klientom posiadającym nieaktualny dokument tożsamości zablokowana zostanie możliwość realizacji transakcji finansowych
    oraz zawierania umów o nowe produkty.

Aktualizacji dokumentu tożsamości* można dokonać w dowolnym Oddziale Banku. ..."

Gdzie z uwagi na upływ terminu ważności dowodu, zostałem taką wiadomością poinformowany z banku.
    Nie wnikałem jeszcze jak się mają do tego karty płatnicze przypisane do rachunku i czy będą działać.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Korzystam z takiej karty w WBK. Tylko do płacenia za zakupy w Internecie, szczególnie w AppStore. Tylko że ja jestem głupi i podałem swoje prawdziwe dane. Cóż, człowiek cały czas się uczy.
    IMHO nie głupi, tylko uczciwy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

W tych czasach czesto to wada. Niestety.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    A jak się ma to do takiej ustawy:

Klientom posiadającym nieaktualny dokument tożsamości zablokowana zostanie możliwość realizacji transakcji finansowych
    oraz zawierania umów o nowe produkty.

Aktualizacji dokumentu tożsamości* można dokonać w dowolnym Oddziale Banku. ..."

.
    To nie jest prawda. Trzy dni temu poszedłem do Urzędu po nowy Dowód, bo stary stracił ważność. Pani wydała mi zaświadczenie i zwróciła stary dowód odcinając narożnik z hologramem.
    Kilka godzin później wstąpiłem do Banku i na ten nieważny dowód wypłacono mi pieniążki
    Jeśli chodzi o Alle... to reguluję transakcje przez PayU - skąd mam wiedzieć na jakie konto pójdzie moja kasa ???
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    To nie jest prawda. Trzy dni temu poszedłem do Urzędu po nowy Dowód, bo stary stracił ważność. Pani wydała mi zaświadczenie i zwróciła stary dowód odcinając narożnik z hologramem.
    U mnie stary dowód zostaje przecięty dopiero gdy dostaję nowy. Ale może u was jest inaczej... Na dobrą sprawę nie miała prawa nic tobie ciąć przed wydaniem nowego dowodu.

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    U mnie stary dowód zostaje przecięty dopiero gdy dostaję nowy. Ale może u was jest inaczej... Na dobrą sprawę nie miała prawa nic tobie ciąć przed wydaniem nowego dowodu.
    Mylisz się. Urzędnik może a nawet musi przeciąć dowód jeśli jest on nieważny np. Upłynęła data ważności. Kwestia oczekiwania na nowy dokument nic tu nie zmienia.

Pełne uzależnienie

Dokładnie tak jak mówi PMP - dowód stracił ważność z końcem poprzedniego m-ca i nie ma znaczenia czy jest ucięty czy nie, bo i tak stracił ważność.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów