Kiedyś miałem sporo niechcianych telefonów. Zablokowalem połączenia z zastrzeżonych numerów i problem prawie zniknął. Teraz tylko niektóre banki dzwonią ale po pierwszym tel. juz wiem kto to i następnym razem po prostu nie odbieram.
Kiedyś miałem sporo niechcianych telefonów. Zablokowalem połączenia z zastrzeżonych numerów i problem prawie zniknął. Teraz tylko niektóre banki dzwonią ale po pierwszym tel. juz wiem kto to i następnym razem po prostu nie odbieram.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To i ja dorzucę komentarz na marginesie - jak do mnie ktoś dzwoni z zastrzeżonego, to odbieram i zamiast standardowego "halo" wygłaszam tekst, że uprzejmie informuję iż z zasady nie odbieram zastrzeżonych telefonów, po czym nie czekając na reakcje dzwoniącego rozłączam rozmowę. Pomaga, ilość telefonów "zastrzeżonych" zmalała do zera. Raz i drugi nawet na mojego szefa trafiło, bo z kolei jego operator co i rusz zastrzegał mu numer![]()
EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm
Jakieś dwa lata temu nie mogłem się opędzić od telefonów z PLAY. Wielokrotnie prosiłem, o niedzwonienie do mnie z ofertami i wykreślenie mojego numeru z ich bazy. Dopiero gdy poinformowałem, że rozmowy nagrywam i jeszcze jeden telefon od nich spowoduje zgłoszenie nękania, nagle jak nożem uciął. Co ciekawe skończyły się również telefony z innymi ofertami. Ta sama metoda poskutkowała również w przypadku jakiejś firmy windykacyjnej, która nie chciała przyjąć do wiadomości, że dzwoni nie do tego człowieka, o którego jej chodzi.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!