Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: PLAY sieć GSM=jaja,na poważnie,hakerstwo ? czy Alternatywy 4

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: PLAY sieć GSM=jaja,na poważnie,hakerstwo ? czy Alternatywy 4

Kiedyś miałem sporo niechcianych telefonów. Zablokowalem połączenia z zastrzeżonych numerów i problem prawie zniknął. Teraz tylko niektóre banki dzwonią ale po pierwszym tel. juz wiem kto to i następnym razem po prostu nie odbieram.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Ja po 10 latach w plusie spodziwalem sie jakiejś mega oferty-w koncu to 10 lecie,oferta standartowna, pożegnalem sie z nimi bez zalu
    Dzwonili do końca ,oferując z grubsza to samo
    Teraz przenosze nr z sie i do sieci i jest ok
    Też to jest dobra opcja, szczególnie, że teraz można bez problemu numer zachować

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez PMP Zobacz posta
    Kiedyś miałem sporo niechcianych telefonów. Zablokowalem połączenia z zastrzeżonych numerów i problem prawie zniknął. Teraz tylko niektóre banki dzwonią ale po pierwszym tel. juz wiem kto to i następnym razem po prostu nie odbieram.
    Tak na marginesie tej dyskusji.
    Jak ktoś do mnie dzwoni z zastrzeżonego to pytam grzecznie co ma do ukrycia. Jeszcze mogę jakoś zrozumieć tłumaczenia bankowców ale osób prywatnych, bez jaj.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Kraków

To i ja dorzucę komentarz na marginesie - jak do mnie ktoś dzwoni z zastrzeżonego, to odbieram i zamiast standardowego "halo" wygłaszam tekst, że uprzejmie informuję iż z zasady nie odbieram zastrzeżonych telefonów, po czym nie czekając na reakcje dzwoniącego rozłączam rozmowę. Pomaga, ilość telefonów "zastrzeżonych" zmalała do zera. Raz i drugi nawet na mojego szefa trafiło, bo z kolei jego operator co i rusz zastrzegał mu numer
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Jakieś dwa lata temu nie mogłem się opędzić od telefonów z PLAY. Wielokrotnie prosiłem, o niedzwonienie do mnie z ofertami i wykreślenie mojego numeru z ich bazy. Dopiero gdy poinformowałem, że rozmowy nagrywam i jeszcze jeden telefon od nich spowoduje zgłoszenie nękania, nagle jak nożem uciął. Co ciekawe skończyły się również telefony z innymi ofertami. Ta sama metoda poskutkowała również w przypadku jakiejś firmy windykacyjnej, która nie chciała przyjąć do wiadomości, że dzwoni nie do tego człowieka, o którego jej chodzi.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów