Hi..
Zobacz czego używa sąsiad.
Już dawno są. Kiedyś chciałem żonie przedłużyć umowę przez telefon wraz z nowym telefonem (pod choinke). Pewna pani dzwoniła kilka razy i pomimo tego że Plus nie wysyła ofert nawet mailem - ona się zgodziła. Po kilku mailach i telefonach ustaliliśmy warunki. Telefonu nigdy nie dostałem a po reklamacji w plusie dowiedziałem się że te firmy właśnie mają prawo tylko pozyskiwać nowych klientów, ale nie mogą przedlużać umów. Inna sprawa odchodząc z plusa (ta cała sprawa trwała kilka miesiecy) nawet kierowniczka działu utrzymania klienta po wysluchaniu całej sprawy przyznała że "hmmm - cóz - po czymś takim to ja też bym zrezygnowała"Oczywiście na podstawie reklamacji przez rzecznika praw konsumenta zostałem rozgrzeszony przez mojego operatora. A chciałem tylko zobaczyć umowę z moim podpisem.
Usługi teleinformatyczne i telekomunikacyjne są jeszcze drogie w PL, więc walczy się o klienta za wszelką cenę. Trzeba się mieć na baczności, bo kolega przeszedł do Play pół roku przed końcem umowy.
Teraz Plus straszy go karą umowną za pozostałe miesiące do końca umowy.
Nie wiedziałem, a podobno powstają firmy, które działają na zlecenie operatorów i pozyskują klientów. Miałem takie telefony od dziwnych firm, ale jakoś mnie ich oferta nie satysfakcjonuje.
[...]. Sprawa miała miejsce z 5 lat temu.
Pozdrawiam
K.