Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: Canon 6d - brać czy czekać

Domyślnie Odp: Canon 6d - brać czy czekać

Również jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 6D, a właściwie nim byłem do momentu kiedy okazało się, że moja matryca ma 25 hot pikseli przy długich czasach naświetlania. Oczywiście oddałem aparat do serwisu w ramach gwarancji, Canon wrócił do mnie po tzw. mapowaniu. Po pierwszym teście okazało się, że nadal są widoczne tym razem w ilości około 8-9 szt. Tym razem są mniejsze, ale na tyle widoczne , że można je dostrzec bez powiększania obrazu przy rozdzielczości ekranu 1920 x 1200 dpi. Dodam, że zdjęcia testowe wykonywałem przy czasach 5 i 30 s. Oczywiście można w aparacie włączyć funkcję "filtra" przy długich czasach naświetlania. Niestety nie jest to dobre rozwiązanie ponieważ, na przykład podczas zdjęć nieba i czasu naświetlania 300 s musimy czekać dodatkowe 300 s tak aby aparat zrobił dodatkowe zdjęcie dla wyeliminowania np. hot pikseli.
    W moim poprzednim aparacie 550D były widoczne zaledwie 3 hot piksele.

Czy też w swoich Canonach macie hot piksele? Jeżeli tak to jaką ilość.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A to nie jest tak, że można sobie zrobić jednego "darka" i potem nim ogarnąć postprocesowo odszumianie na kilku zdjęciach?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Wczoraj sprzedałem Nikona D3s , dzisiaj kupilem 6D, ja nie miałem dylematu - jutro robię dwa zlecenia - myślę ze 6D spisze się znakomicie. Generalnie po latach w torbie znowu canon.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    DJ

Cytat Zamieszczone przez jacpol Zobacz posta
    Czy też w swoich Canonach macie hot piksele? Jeżeli tak to jaką ilość.
    Ja mam kilka (może i -naście) ale widoczne tak od ISO 200-400 i czasie 30s. Na ISO 100 bardzo słabo je widać (oczywiście przy dużym powiększeniu) i nie na tyle, żeby to mi robiło różnicę.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Brzoska Zobacz posta
    O tyle dobrze ze bez zadnego oprocentowania, ubezpieczenia i innych oszustw.
    Na tym polegają raty, że ktoś pożycza i na tym zarabia. Koszty kredytu są w cenie towaru, który kupiłeś. No, ale najważniejsze że sprzęt cieszy pozdr.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez bastiano Zobacz posta
    Wczoraj sprzedałem Nikona D3s , dzisiaj kupilem 6D, ja nie miałem dylematu - jutro robię dwa zlecenia - myślę ze 6D spisze się znakomicie. Generalnie po latach w torbie znowu canon.
    Niecodzienna zamiana. D3s to topowa puszka. Rozumiem zamianę na 1D-X albo przynajmniej 5dmkIII. Musiał Ci się bardzo spodobać ten nowy 6d
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

5D III juz jest - teraz dostal wsparcie 6D. D3s - swietna puszka, ale czas na coś lżejszego - stąd m.in 6D . Dlatego 1Dx zostal wykreslony z listy zakupow.
    Ostatnio edytowane przez bastiano ; 12-09-2014 o 18:26

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Na forum ktos chce sprzedac 5d mk3 za 6400....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    O ile jest a nie jak w poprzednim roku
    No niestety, choć w górach nie było tragedii .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Na forum ktos chce sprzedac 5d mk3 za 6400....
    Cena bardzo podejrzana , biorąc pod uwagę cenę nowego modelu i modeli używanych na allegro czy ebayu .
    Jeśli ma dokumenty , możliwość zakupu bezpośrednio od sprzedającego , wystarczyło by sprawdzić nr seryjny i dowiedzieć się dlaczego tak niska cena , być może aparat niepełnowartościowy ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Albo "niepełnowartościowy" właściciel
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów