Canon 6D Body Best Price ÂŁ1279.00 - Compare Prices Now!
Na tej stronie jest pięknie pokazane na wykresie jak wygląda spacek ceny canona 6d. Za wielkich różnic nie ma od początku roku, ja obstawiam, że do końca roku spadnie o 100-200$ nie więcej.
Canon 6D Body Best Price ÂŁ1279.00 - Compare Prices Now!
Na tej stronie jest pięknie pokazane na wykresie jak wygląda spacek ceny canona 6d. Za wielkich różnic nie ma od początku roku, ja obstawiam, że do końca roku spadnie o 100-200$ nie więcej.
Nowy nikon d750 jeśli wyjdzie w specyfikacji jaką podają będzie bezpośrednim konkurentem 5dmk3 a nie 6d. Szybciej ceny piątek polecą niż 6d, a i na to szczególnie bym nie liczył. Pożyjemy zobaczymy. Ja bym kupował bo na co czekać, zawsze będzie dylemat czekać bo coś nowszego wejdzie.
Wróżką w sumie nikt nie jest więc ciężko ocenić czy cena spadnie nawet o 100zł czy nie.
Do czego używasz sprzętu, jakaś fotografia okolicznościowa np. śluby? Sezon i tak się kończy więc w takim przypadku bym poczekał.
Nawet jak spadek będzie na poziomie 100zł to zawsze będzie to stówka którą można zainwestować np. na dodatkowy akumulator albo karty pamięci.
Koniec roku się zbliża to i wyprzedaże mogą być.
Ostatnio edytowane przez 5pirit ; 09-09-2014 o 13:27
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
Dziękuję za ilość odpowiedzi.
Jestem amatorem (nie fotografem ślubnym), więc sezonowość odpada.
Serce krzyczy weź już, co będziesz czekał, ale z drugiej strony coś mówi no poczekaj tydzień i wtedy zobaczysz.
Dlatego interesowało mnie czy jest możliwe, że na takiej Photokinie poznamy już more/less ceny tych nowości.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez milsa666 ; 09-09-2014 o 14:24
Jak wyżej koledzy napisali kupuj, nie ma co czekać kadry uciekają, lada chwila złota jesień. Będziesz zadowolony to ekstra puszka.
Jeszcze był "ukryty" cashbackbo dodawali za free do zestawu z 24-105 lampę 430 którą można było upłynnić i mieć kasę na lody. I na takie promocje warto polować.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/