Bardzo ładna galeria, podoba mi się makro przyroda w twoim wydaniu. Cykasz z blokadą lustra?
Dziękuję serdecznie.
Typowe makro robię głównie LV "z ręki" . Kiedyś się przemogłem, a że i trochę ślepy jestem to bardzo pomocne.
Przy "normalnych" skalach tylko i wyłącznie przez wizjer. Tak łatwiej mi komponować kadr.
25.
Szkło: Biometar 80/2.8MC
26.
Bardzo lubię powyższą fotografię. Przedstawia zarodnię mchu (płonnik). Tylko standardowe wywołanie RAW.
Mało popularne aczkolwiek ciekawe szkło: SIGMA 200/3.5 MACRO gwint M42 plus pierścienie +plus DCR 250.![]()
Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 12-09-2014 o 11:31
Odjechane, zwłaszcza 26, tło wygląda jak przygaszone płomienie. Kurczaki, stare szkła mają potencjał... oczywiście poparty doświadczeniem i znajomością tematu. Skromne początki ( twój wpis w pierwszym poście)? To co będzie jak się rozkręcisz?
Dziękuję. Chyba dlatego ten mech tak się nazywa - płonnik.
"Początki" to na CB. Faktem jest, że uczę się cały czas. Ale to chyba jak każdy.![]()
Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 12-09-2014 o 13:23
Podpatruję, świetne kadry, może się czegoś nauczę i powyciągam jakiś starocie M42.
RobertON dzięki serdeczne - miło czytać.
Troszkę przemknęło przez moje ręce szkieł manualnych. Niektórych żałuję. Ale cóż, nie stać mnie na "zbieranie". Ale mam kilka, których się nie pozbędę.![]()
Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 12-09-2014 o 20:06
27.
28.
28) Chciałem policzyć nogi, ale dałem spokój - jest świetne ujęcie, tak jak i mróweczki.