Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Zeiss Otus 85mm f/1.4

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Zeiss Otus 85mm f/1.4

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Marcin,
    u mnie na parafii na takie cos mowilo sie krotko i dosadnie: "wydluzacz pe*a" szczegolnie popularny w wieku srednim a wlasciwy zwiazek przyczynowo skutkowy jest: wiek sredni -> must have kupic -> o... drogi Zeiss!
    Masz rację i w większości przypadków tak będzie natomiast grupa o jakiej mówię istnieje, sam znam kilku artystów z naprawdę górnej półki (nie z dziedziny foto) i zdziwiłbyś się ile potrafią wydać na jakąś pierdółkę bo "tym się im wygodniej pracuje". Ja to rozumiem i szanuję ich wybory. Szczególnie wziąwszy pod uwagę osiągnięcia. Natomiast co do tego cajsa to bez wątpienia snobów też się sporo znajdzie wśród kupujących, choćby ze względu na to że jak to ująłeś jest drogi zatem dostępny dla nielicznych, a to u niektórych bardzo silny impuls...... .
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Dla mnie podstawową różnicą pomiędzy fotofilią a audiofilią jest mierzalność (wprawdzie nie wszystkich) parametrów które czynią jeden sprzęt "lepszym" od drugiego oraz łatwość porównania.
    W wyższość jednego kabla zasilającego nad drugim można tylko uwierzyć. Przepraszam - usłyszeć ;-)
    Wbrew pozorom w audio też się da sporo zmierzyć tylko że problem polega na tym że rzeczywiste korzyści są na ogół kompletnie niewspółmierne do ceny jaką należałoby za to zapłacić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-09-2014 o 12:34
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów