Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Bateria szybko pada 6D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Bateria szybko pada 6D

Najpierw może tak:

Orientacyjna liczba zdjęć oraz maksymalny czas nagrywania filmów w aparacie EOS 6D w oparciu o czas pracy akumulatora

Jak należy ładować akumulator? (EOS 6D)

Na stopień zużycia akumulatora podczas pracy ma tak wiele czynników, że każdy będzie otrzymywał inne wyniki. A ci spryciarze od kilku tysięcy zdjęć na jednym akumulatorze niech może DOKŁADNIE opiszą w jakich warunkach używają aparatu, z jakim bądź jakimi obiektywami i przy jakich ustawieniach w menu aparatu.

Przy użyciu tego obiektywu (jeden z najnowszych modeli Tamrona ze stabilizacją) z włączoną stabilizacją przy robieniu zdjęć na nominalnych F na krańcowych ogniskowych:

Przy wyłączonym WiFi wraz z GPS oraz takich ustawieniach w menu aparatu:

Wskaźnik procentowy zaczął w moim 6D migać przy takiej ilości wykonanych zdjęć:

Data produkcji tego akumulatora to wrzesień 2012 a aparat kupiłem w drugiej połowie czerwca 2013. Połowa zdjęć była wykonywana w normalny sposób (pojedynczo) przez ostatnie kilka dni, połowa w trybie seryjnym dzisiaj aby jak najszybciej nabić licznik. Ostrzenie odbywało się za pomocą wizjera i centralnego punktu AF, tryb One-Shot AF. Zdjęcia są u mnie zapisywane na kartę pamięci SDHC UHS-I 32GB SanDisk Extreme Pro 95MB/s. Po każdym zrobionym zdjęciu było uruchamiane przeglądanie na ekranie LCD (przewijanie przód-tył, powiększanie-zmniejszanie). Jak gdzieś wychodzę z aparatem (przeważnie na jakieś 2 godz. dziennie) to mam go cały czas włączonego, czasem jak się zapomnę to potrafię zostawić go w takim stanie (włączonego) na nockę w plecaku.

A akumulator akumulatorowi nierówny:

To mój drugi oryginalny akumulator wyprodukowany w styczniu 2013. Niestety nie kojarzę który był dostarczony wraz z aparatem bo po prostu nigdy zwracałem na to uwagi, czy ten z z września 2012 czy może ten ze stycznia 2013.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 08-09-2014 o 23:23

Uprawnienia umieszczania postów