Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 99

Wątek: Sigma 150-600 f/5,0-6,3 DG OS HSM już jest!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Sigma 150-600 f/5,0-6,3 DG OS HSM już jest!

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    A gdzie można zobaczyć zdjęcia tego człeka zza oceanu?
    To amator nie wiem czy ma jakąś galerię ale co to ma do rzeczy nie ogarniam? Jeśli masz zamiar prowadzić jakieś śledztwo to źle trafiłeś.
    Możesz wierzyć komu chcesz.
    Serdeczne dzięki że pozwalasz mi na takie ekstrawagancje, w dzisiejszych czasach to rzadkość .
    Natomiast uogólnianie opinii niczym nie popartych to hmmm nadużycie?
    Dokładnie, dlatego nie brnij dalej w te uogólnienia.

A co do zakupu to jest to obiektyw wart każdej wydanej złotówki ale jeśli są wątpliwości to nie ma co się pchać w to szkło bo wszystko będzie przeszkadzało.
    Co by mi miało przeszkadzać ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Piękna dyskusja ,tak mniej wiecej jak picie wody razem z kaczką .....
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Nie mam czasu na wklejanie cytatu za cytatem ;-)

Co ma do tego galeria internetowa? A to, że wiarygodny w sieci jest ten, kto prezentuje to co robi bo pogadać "na sucho" każdy może. Chciałem zobaczyć co robi, jak pracuje, jak może wykorzystywać szkło. Może mógłbym zobaczyć coś co pozwoli mi uchronić mój obiektyw przed chwiejącym się tubusem ;-)
    Ja swoje opinie popieram zdjęciami z omawianego obiektywu i wrażeniami z trzymania go w rękach. Jeśli to są uogólnienie to oczywiście nie ma co dyskutować ;-)

Kolejny raz okazało się w temacie biednego TAMRONA, że dyskusja najlepiej toczy się w gronie osób, które nie mają z nim do czynienia ale wiele wiedzą na jego temat. Coś w sobie ma ten TAMRON ... ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Kolejny raz okazało się w temacie biednego TAMRONA, że dyskusja najlepiej toczy się w gronie osób, które nie mają z nim do czynienia ale wiele wiedzą na jego temat.
    Twoja uwaga jest słuszna i podobne dyskusję rozwleczone na dziesiatki stron dotycza innych obiektywów i sprzetu.Userzy forum nie majacy danego sprzętu zabieraja głos ,czesto w sposób prawie wiarygodny i oceniaja ,
    na podstawie opinii po opiniach.Dlatego w przypadku zakupu sprzetu sugeruję korzystać z forów zagranicznych .Odnosze wrazenie,ze tam ludzie rzetelniej i uczciwej i na podstawie doswiadczeń wasnych oceniaja sprzęt.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Miasto
    Pod Tatrami

Nie mam czasu na wklejanie cytatu za cytatem ;-)

Co ma do tego galeria internetowa? A to, że wiarygodny w sieci jest ten, kto prezentuje to co robi bo pogadać "na sucho" każdy może. Chciałem zobaczyć co robi, jak pracuje, jak może wykorzystywać szkło. Może mógłbym zobaczyć coś co pozwoli mi uchronić mój obiektyw przed chwiejącym się tubusem ;-)
    Ja swoje opinie popieram zdjęciami z omawianego obiektywu i wrażeniami z trzymania go w rękach. Jeśli to są uogólnienie to oczywiście nie ma co dyskutować ;-)

Kolejny raz okazało się w temacie biednego TAMRONA, że dyskusja najlepiej toczy się w gronie osób, które nie mają z nim do czynienia ale wiele wiedzą na jego temat. Coś w sobie ma ten TAMRON ... ;-)
    No właśnie chodzi mi o coś zupełnie innego. Dla mnie dużo bardziej wiarygodny jest ktoś kogo znam osobiście, dlatego uwiarygadnianie w sieci nie ma tu nic do rzeczy. Co do uogólnień to właśnie Ty to robisz, wyciągasz bardzo dakeko idące wnioski tylko na podstawie czyichś wątpliwości. Nie, stwierdzeń atorytatywnych, nie badań naukowych czy śledztw tylko zwykłych wątpliwości. Nawet sam użytkonik nie jest pewien czy to "chwianie się" jest wynikiem jakości szka czy jego błędu w eksploatacji i czy ma to jakiś istotny wpływ na jakość zdjęć ale Ty nie znając rzeczy już wydałeś wyrok o wiarygodności, bo ktoś nie pokazał zdjęć .
    Tu się w jednym zgadzam z kolegą @zysk że istotnie dyskusja na forach może wyprowadzić na niezłe manowce.

Co do mojej opinii na temat "biednego" Tamrona - trafiłeś kulą w płot. Mam trzy i uważam że to bardzo przyzwoite szkła szczególnie w relacji do ceny. Dlatego interesuje się także 150-600.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Ja bym był ostrożny z nagonką na połączenie zwrotów "6.3" i "pro".

Jakoś profesjonaliści z powodzeniem używają mundialówkiek ze światłem 5.6 o wartości dobrych aut, ba i to często dodatkowo z podpiętym TC i jakoś dają radę.
    Przy dzisiejszych sprawnościach ISO ćwiartka przysłony 5.6 vs. 6.3 (np ISO 800 vs. 1000) nie robi aż takiego dramatu.
    No chyba że dla kogoś magiczna złota minuta na fotografowanie przypada w środku księżycowej nocy, lub/ i graniczne ISO na FF to 800.
    Różnica wynosi dokładnie 1/3 stopa biorac nominalne wartości reprezentowane przez "5.6" i "6.3".
    Z punktu widzenia światła nie ma to rzeczywiście żadnego znaczenia, ale z punktu widzenia granicznej i magicznej liczby 5.6 dla AF wielu korpusów, ma spore, bo wykracza poza specyfikację producenta.

A jednak okazuje się, że musi być bardzo trudno wycisnać te dodatkowe 1/3 EV. Trudno zrozumieć dlaczego, bo miałoby to spore znaczenie marketingowe, a jednak tak widocznie jest.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Kolekcjoner Dobra już luzik. Nie miałem na myśli wiarygodności Twojego kumpla dla Ciebie bo ona jest oczywista tylko dla ogółu na forum i dlatego spytałem o galerię. Podałeś jego opinię do publicznej wiadomości a wiele osób interesuje opinia z pierwszej ręki bo z całym szacunkiem dla Ciebie z drugiej to zawsze jest już coś innego. Jeśli uczestniczyłeś kiedykolwiek w szkoleniu czy warsztatach z komunikacji to znasz wyniki ćwiczeń przekazywania informacji z ust do ust w praktyce ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Miasto
    Pod Tatrami

Wiem o tym, dlatego podałem to tylko jako wątpliwość . Zresztą ta sprawa byłaby mi zupełnie obojętna, gdyby nie to że poluję od jakiegoś czasu na coś długiego i mam zagwozdkę. Tym większą że premiera sigmy niczego nie rozjaśnia, wręcz przeciwnie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-10-2014 o 12:46
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar PoulN

Ciekawa dyskusja, ciekawa,...

Ja to mam tak że pod uwagę biorę tylko opinie od użytkowników przez których "rzecz" jest użytkowana i nie ważne czy to dobry znajomy, teściowa czy ktoś całkiem obcy z forum internetowego. Obiektyw użytkuje się robiąc m.in. nim zdjęcia, a te z poprzedniej strony np. dorzucają kolejne punkty na plus. Nie bez znaczenia jest też fakt że Autor tych zdjęć nie ma problemu z "gibającym" się tubusem, jak większość innych użytkowników.

Jeśli natomiast jednemu z użytkowników się giba, to miło i rzetelnie by było zobaczyć materiał, który ten obiektyw wyprodukował, wraz z opisem w jakich warunkach itd... wtedy można by się zastanowić dlaczego jest tak a nie inaczej: wada fabryczna?, mocna eksploatacja?, niewłaściwa eksploatacja? itd...

Gibają się tubusy eLek, mają luzy, piszczą, nie ostrzą itd... normalne problemy, jak z każdą inną rzeczą mechaniczną podczas eksploatacji, czy też faktu globalizacji i związane z nią obniżenia norm kontroli jakości.

Swoją drogą, już schodzą na temat mniej metafizyczny jak to jest z tym światłem,... powyżej 5.6 AF (tylko środkowy) działa a w 5D3 jedynkach (wszystkie punkty?) a inne puszki do 5.6.

Więc jak to jest z f6.3 Tamrona, skoro działa na 6D, 7D itd...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 05-10-2014 o 12:28

Miasto
    Pod Tatrami

No bo każdy "jakoś tam ma" . Niestety z opiniami bywa rozmaicie i trzeba samemu sprawdzić, bo szkło kusi zakresem i wagą.
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów