Zgadza się,... a jak to jest z tym światłem? bo mnie to zastanawia.
Zgadza się,... a jak to jest z tym światłem? bo mnie to zastanawia.
Też mnie zastanawia. Czy np. z 40D będzie AF czy nie?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dzięki za info.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tamron działa. Stare sigmy 50-500 i 150-500 też działały.
Kiedyś jak weszła sigma 150-500 czytałem gdzieś, że soft tego obiektywu podaje do puszki info o F5,6 i w ten sposób zapewnia działanie układu AF pomimo tego, że fizycznie wymiary otworu i rozmieszczenie czujników nie powinno zapewniać jego działania.
Nie wiem jak to jest w tamronie ale miałem s150-500 i teraz mam t150-600. Rożnica w celności sigmy na 500 i tamrona na 600 jest wyraźna na korzyść tego drugiego. Sigma w nowym modelu pewnie też nawiąże do poziomu tamrona a nie do starych swoich szkieł.
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com
Pojawiły się nowe sample dla 150-600 S:
şÚÉŤ´óĹÚ ĘĘÂí150-600(S)ĐžľÇŔĎČĚĺŃé_Ć÷˛ÄĆľľŔ-ˇäÄńÍř
Moim zdanie wygląda to naprawdę dobrze.
Hm, te cropy z orła na 600mm wyglądają co najwyżej poprawnie. No chyba, że są wzorem optycznych robione na neutralu, może ktoś grzebnąć w exifie ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Zgadzam się co do orła, ale już gość z plecakiem to inna historia (jest dużo lepsze, a to świadczy o potencjale obiektywu)
Podobno zdjęcia prosto z puchy bez obrabiania (ale kto to zweryfikuje).
Zgodzę się, ale takie zdjęcia w półcieniu zawsze wychodzą lepiej, a taki ptok w słońcu jest dla szkła i jego powłok wyzwaniem. Niech zresztą ocenią bardziej biegli w fotografii przyrody, ale te 2 zdjęcia z orłem, jeśli są trafione a widać, że chyba są, to wywołują mieszane uczucia.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Okropnie mnie irytują opinie typu: jestem za ,a nawet przeciw , na podstawie pojedynczych sampli znalezionych/zamiesczonych w sieci.
Wszystkie obiektywy ,które mam/miałem przeszły przez ten etap.
Po zakupieorównanie z wczesniej ogladanymi samplami.
Moje fotki są czasem lepsze od sampli a czasem dużo gorsze.
Realne warunki nigdy nie sa takie jak dla dobrego sampla.
Na tę chwilę warto zaczekać z opiniowaniem na tak i na nie,
choc chętnie bym zamienił zestawC100-400 + TC na w/w obiektyw w stylu :1:1.
jakby co , to walcie na priv![]()
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII