Pokaż wyniki od 1 do 10 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    zapewniam Cie, ze kazdy błysk aktywuje fotocele, a nawet nie musi być to błysk, fotocele raczej chwytaja "gwaltowne" zmiany naswietlenia...
    To akurat niczym odkrywczym nie jest. Zapewniam Cię, iż właściwość ta jest dobrze znana.

W przypadku kiedy masterem jest 580EX, błysk palnika jest konieczny! Nie wierzysz to sprawdź.
    Może czytaj ze zrozumieniem co napisałem. Przecież napisałem iż "...nie zawsze jest konieczny do wyzwolenia lampy...". Pomiędzy "nigdy" a "nie zawsze" jest subtelna różnica.

A więc koncem koncow, pogódźcie sie Panowie z tym że na pokładzie lamp 430EX/II i 580EX/II jest fotocela,...
    Po pierwsze, nie zamierzam się "pogodzić" z czymś co nie jest do końca prawdą. Po drugie, nie rozmawiamy w tej części wątku o 580EX tylko o 430 EX. Lampa ta, tak jak napisałem wcześniej, nie posiada fotoceli w "klasycznym" rozumieniu tego słowa. Myślę iż rozmowę można by zamknąć stwierdzeniem iż 430 EX posiada układ podobny do fotoceli, z tym że "klasyczna" fotoceal to to nie jest.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 05-02-2009 o 11:36
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów