Strona 13 z 36 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    a ja mam pytanie z zupalnie innej beczki. chce kupic 2 zestawy wyzwalaczy z HK. 1x do lampy studyjnej + 2x do zwyklej lampy blyskowej (1x nadajnik, 2x odbiorniki). czy da sie ten zestaw odpalic z jednego nadajnika (obojętnie z ktorego zestawu)?
    Jeśli to będą dokładnie takie same nadajniki to nie powinno być problemów.

Nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić zestaw 1x nadajnik + 3odbiorniki (i przejściówkę taką aby jedną podłączyć do studyjnej, no chyba że masz studyjną z wysokim napięciem na wejściu).

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Jeśli to będą dokładnie takie same nadajniki to nie powinno być problemów.

Nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić zestaw 1x nadajnik + 3odbiorniki (i przejściówkę taką aby jedną podłączyć do studyjnej, no chyba że masz studyjną z wysokim napięciem na wejściu).

Pozdr.
    juz 1x zestaw (nadajnik + odbiornik) mam u siebie (kupilem w buybuyeasy w HK) do lampy studyjnej. teraz chcialbym tez u nich kupic 1x zestaw z 2 odbiornikami do zwyklej lampy speedlight. wydaje mi sie, u nich nadajniki obojetnie czy do lamp studyjnych czy zwykłej lampy na sanki sa takie same. choć nie jestem pewien?

a jest jakis sposób zeby odbiornik do do zwyklej lampy błyskowej na sanki podłączyc do studyjnej?

a w jaki sposob ty wyzwalasz swoje nikonowskie lampy + lampy studyjne?
    nikony radiowo a lampy studyjne na fotocele?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

wydaje mi sie, u nich nadajniki obojetnie czy do lamp studyjnych czy zwykłej lampy na sanki sa takie same. choć nie jestem pewien?
    ponoć są różne modele i nie wszystkie ze sobą współpracują

a jest jakis sposób zeby odbiornik do do zwyklej lampy błyskowej na sanki podłączyc do studyjnej?
    przez gniazdo PC

Pozdr.

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

juz 1x zestaw (nadajnik + odbiornik) mam u siebie (kupilem w buybuyeasy w HK) do lampy studyjnej
    Podaj link gdzie kupiłeś. Potrzebuję do wyzwalania 420 i 580.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

http://cgi.ebay.pl/2-x-Receiver-Wire...QQcmdZViewItem do wyzwolenia 420 i 580 musisz kupic te.

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

dziękuję!

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    przez gniazdo PC
    ok.. a teraz odwrotnie. jest jakis sposob zeby polaczyc odbiornik od lampy studyjnej ze zwykla lampa na sanki. w moim przypadku jest to http://allegro.pl/item430625535_niss...przedaz_c.html (najprostsza lampka).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ok.. a teraz odwrotnie. jest jakis sposob zeby polaczyc odbiornik od lampy studyjnej ze zwykla lampa na sanki. w moim przypadku jest to http://allegro.pl/item430625535_niss...przedaz_c.html (najprostsza lampka).
    potrzebujesz taki adapter który zakłada się na stopkę lampy, do niego można puścić kable. Nie wiem czy nie będą potrzebne jeszcze jakieś przejściówki bo w sumie to nigdy nie próbowałem takiego połączenia (tzn nie mam 'wyzwalaczy do lamp studyjnych').

Pozdrawiam,

Uzależniony

Domyślnie

czy ktos ma i uzywa RADIO POPPER'a ? ciekawia mnie opinie o dzialaniu, zasiegu i jakosci wykonania

niestety ST-E2 na otwartej przestrzeni sie gubi i wyzwala co ktorys blysk, ale tego sie spodziewalem (niestety), w pomieszczeniach zamknietych jest idealnie natomiast potrzebuje czegos z E-TTL do plenerkow
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie Radiowe wyzwalanie lampy błyskowej

Witam,

mam pytanie o sprzęt do radiowego wyzwania lampy błyskowej umieszczonej na statywie. Chcę tego używać do doświetlania w plenerze (fotografia ślubna). Czytam właśnie blog strobist'y, przekonałem się do wyzwalania radiowego.

Znalazłem na allegro taki sprzęt:
    - radiowy wyzwalacz http://allegro.pl/item435246941_radi..._pc_4k_fv.html

- uchwyt do lampy i parasolki http://allegro.pl/item435340784_uchw...port_w_wa.html

do tego jakiś statyw oświetleniowy i parasolka.

Mam pytanie - czy ktoś używał tego lub podobnego sprzetu? Wiem, że lampa będzie chodziła tylko w manualu (mam EX580), ale to żaden problem.

Czy ten uchwyt pasuje do wszystkich lamp (Canon, Nikon itd.)?

Dzięki za pomoc
    5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
    Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...

Strona 13 z 36 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów