Pokaż wyniki od 1 do 10 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Mieszany widok

sirius1983
    Guest

Domyślnie

Ja go nie chce przeskoczyć chce wiedzieć pocket wizard wyzwoli mi lampe przy czasie 1/500 sek czy własnie nie będzie wydłuzał tego czasu

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Moze mi ktos polecic jakis taaani wyzwalacz radiowy ;] mam w domu sunpaka 4000AF i przydaloby sie go zaczac uzywac ;] Na allegro widzialem PT-04 za ok.120-140 zl, ktos ma jakies inne propozycje (kabel + kostki nie wchodza w gre)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirius1983 Zobacz posta
    Ja go nie chce przeskoczyć chce wiedzieć pocket wizard wyzwoli mi lampe przy czasie 1/500 sek czy własnie nie będzie wydłuzał tego czasu
    Jakiego typu migawke masz w aparcie? Szczelinową, hybrydową czy centralną?
    PW wg instrukcji synchronizuje z migawkami centralnymi do 1/500s.
    Migawki szczelinowe mają max 1/250s (wyjątkowo 1/320 w 2 nikonach - może i jeszcze co innego ma tyle, nie wiem)
    Migawki hybrydowe synchronizują na każdym czasie, choć często mają ograniczenia z lampami systemowymi do 1/500s.
    Krótsze czasy synchro (do 1/8000s) z migawka szczelinową są osiągalne w trybie wydłużonego błysku, naświetlanego szczeliną. Jest to osiągalne z lampami takimi jak 580EX, ale nieosiągalne z lampami studyjnymi - one tego nie obsługują.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów