ja mam pytanie, czy ktoś wie gdzie można kupić w Poldonie sam odbiorniki 4K do radyjek Boling'a? Problem z doborem Chinczyków jest taki, że każdy jest nastrojony na inną częstotliwość (każda 'firma' ma jakby swoją częstotliwość)
ja mam pytanie, czy ktoś wie gdzie można kupić w Poldonie sam odbiorniki 4K do radyjek Boling'a? Problem z doborem Chinczyków jest taki, że każdy jest nastrojony na inną częstotliwość (każda 'firma' ma jakby swoją częstotliwość)
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
a ja mam jeszcze takie pytanie... czy jest możliwość zmontowania radiówki z Sigmą EF 500 DG-ST? Mam wyzwalacz z wtyczkami typu jack/mini jack i pytanie czy są np. jakieś kostki z tego typu gniazdami?
Witam,
Pewnie zapytam po raz kolejny o to samo...
Kupiłem dzisiaj chiński wyzwalacz radiowy, do niego przez kabel wlasnej konstrukcji podłączyłem lampę błyskową (również chińską) i niezależnie od czasu naświetlania lampa odpala przed migawką, efektem jest nienaświetlony kadr. Czy ten wyzwalacz powinien pomijać przedbłysk pomiarowy ? Czy taki przedbłysk jest w ogóle emitowany przez Canona 350 gdy używam np. niewbudowanej lampy bez e-ttl'a ?
Zdjecia robisz na manualu?
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
...
a ja zrobilem tak ze do lampy doczepilem kostke synhro z kabelkiem PC ktory podpialem do odbiornika dzieki czemu wisi on jakies 15cm od odbiornika. wyzwalanie blysku dziala super ale problem z samoistnym wyzwalaniem sie lampy nie zniknal!!! co zrobilem zle skoro odbiornik jest daleko od lampy a ona dalej sama blyska? denerwujace jest to strasznie!!!
Czy ktoś mi może powiedziec jak połączyć lampe sb 800 z odbiornikiem radiowym? Czy lepszym rozwiązaniem byłoby przerobienie jacka na PC i połączeniu z lampą poprzez gorącą stopkę .Czy przerobic na SC-17 i bezpośredinio połączyć z lampą? Które rozwiązanie jest korzystniejsze? Z góry dziękuję
Ja łącze swoje lampy (nie mam sb) kostka z wejsciem PC, kabelek PC-mikro jack, micro-jack w wyzwalaczu. Można prościej ale z elektryką mam niewiele wspolnego żeby to robić na 1 kablu. Sorry ze nie podam linkow do allegro z tego co mam ale allegro jest niedostepne obecnie.
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
4 osoby w moim miescie maja teraz pocket wizard'y II (wczesniej mieli chinskie radiówki, ale mieli chyba dość tracenia nerwów) - nie dobrze bo są 4 kanałowe, chyba bedzie trzeba przesiąść się na multimax ... :/
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
Jeśli dobrze rozumiem to łączenie odbiornika i lampy za pomocą kostki nie jest najkorzystniejsze, a czy za pomocą kabla SC-17 uzyskam pełen zakres możliwości czy też pozostanie mi pracować w trybie manualnym?