W canonie lampy wyzwalane są przez podczerwień.
Co do pytanie: da się wyzwolić radiowo (od chińczyków zaczynając a na pocket wizardach kończąc), ale wtedy zapomnij o jakimkolwiek pomiarze siły błysku.
W canonie lampy wyzwalane są przez podczerwień.
Co do pytanie: da się wyzwolić radiowo (od chińczyków zaczynając a na pocket wizardach kończąc), ale wtedy zapomnij o jakimkolwiek pomiarze siły błysku.
No to pech - trzeba się będzie gimnastykować dalej![]()
Lampę mozna do statywu przymocować ( fabryczna stopka ma gwint ) .
Ale sie przyzwyczailiscie do tego ettl'a ... ja jade na manualu non stop i nie mam z tym najmniejszych problemów (pocket wizard) - pomiar jest wazny ale w szybkiej reporterce gdzie nie ma czasu niczego ustawiać.
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
Popatrzylem na stronke PocketWizard.com i patrze ze tam są tylko nadajniki ktore montuje sie na stopce aparatu ew. odbiorniki z kabelkiem do wyzwalacza.
A co sie montuje do stopki lampy ktora ma być slavem?
Ripek, bez jaj... Przy takich fotach jak zaprezentowales to praktycznie fotografia studyjna. Jest czas na pstrykniecie testowe dla pomiaru i korekty. Brak e-ttl'a to akurat pryszczManual nie zajmuje wiele wiecej czasu.
...
Może być bez e-ttl'a. Czas rzeczywiście jest. Tu mieliśmy 3 godzinki.
Mutt - nie widze fotki ?
Ale czemu po kablu slave ? Ja właśnie chce coś radiowego - jakaś kostka albo coś która ma sanki i na tą kostkę się wsadza slave. Chodzi tylko o impuls wyzwalający lampę - może byc na manualu. Moc dobiorę metodą prób i błędów![]()
pocket wizard.
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)